Door jou is het leven nooit voorspelbaar

Lieve Adam,

Ik was laatst voor mijn vaders verjaardag weer even in Blaricum. Hartstikke leuk natuurlijk dat ik mijn ouders weer zag. Maar de plek die ik vroeger thuis noemde, voelde helemaal niet meer als thuis.

Ik snapte eventjes niet waarom… maar nu heb ik het door. Het komt door jou. Jij hebt mij echt in alle opzichten veranderd.

Ik woon nu al 9 jaar met je en ik wilde je even laten weten dat ik van je hou. Ik dacht altijd dat ik zou eindigen in een rustig dorpje waar het leven voorspelbaar zou zijn. I thought wrong! Want door jou is het leven nooit voorspelbaar.

Jij hebt mij de afgelopen jaren zoveel liefde gegeven en enorm veel wijze levenslessen mijn kant op gestuurd. Mijn dagelijkse handelingen zijn totaal veranderd als ik het vergelijk met hoe ik was toen ik nog bij mijn ouders woonde.

Ik ben nu al zo gewend aan het samenleven met jou dat ik, als ik ergens heen ga om alleen een hapje te eten, al meerdere outfits meeneem. Just in case, want met jou weet je namelijk nooit wat de avond gaat brengen.

Ook komt het door jou dat ik het liefst niet meer de tram of metro pak. Ik heb geen zin meer om mij als een sardientje tussen zwetende mensen te proppen. Ik pak liever de fiets. Ik kan daar, door jou, zelfs van genieten. Jaren geleden had ik een enorme hekel aan fietsen, maar als ik samen met jou fiets terwijl de zon schijnt, ben ik echt onwijs gelukkig.

Ik ben sinds ik met je ben niet meer bang voor de dorpsgek. Alhoewel, dorpsgek? Waar wij wonen is er op elke straat wel een ‘gek’ te vinden. Ik kijk er niet meer raar van op als een ‘straatgek’ tegen mij begint te schreeuwen dat de wereld volgende week wordt aangevallen door reuze kakkerlakken. Door jou heb ik toch de meeste vreemde dingen gezien.

Ook ben ik door jou een enorme pro geworden in het uitgaansleven. Zelfs als ik dronken ben weet ik toch altijd mijn huis te vinden. Ik weet niet hoe, maar ik beland elke keer weer veilig in mijn bed. Misschien wel omdat ik door jou het telefoonnummer van een snorder in mijn mobiel heb staan.

Je brengt me ook vaak naar feestjes waar je mij op de gastenlijst zet en je houdt mij altijd op de hoogte waar een open bar is. Ik vind het grappig dat ik met jou altijd dezelfde mensen tegenkom. En al die mensen zie ik ook weer voorbij komen op alle dating apps. Het is een beetje awkward soms dat ik 80% van de mannen herken die ik online tegenkom, maar ook dat komt door jou. Ik zie het maar als iets positiefs, het betekent dat ik nu echt geïntegreerd ben in je leven.

Je bent geweldig Adam. Je zorgt voor mijn wekelijkse cardio tijdens het shoppen in de Kalverstraat. Je hebt me geholpen om over mijn duivenangst heen te komen. Door jou let ik niet meer op zebrapaden, ik steek nu gewoon overal over, waar ik maar wil. Je laat me lachen, je laat me huilen, je frustreert me enorm soms, maar vooralsnog ben ik onwijs stapelverliefd op je.

 

Amsterdam, you got me.

 

Yours forever,

 

Frankee