Frankee’s vakantie issues!

Het lijkt er nu misschien niet op, voornamelijk door al die sporadische regenbuien de afgelopen weken, maar het komt er echt aan… de zomer. Sommige vrienden zijn al bezig met het plannen van hun zomervakantie. Ze hebben er nu al enorm veel zin in. Ik laat het wel weer op me afkomen.

Ik ben waarschijnlijk de slechtste vakantieganger in de wereld. De afgelopen jaren heb ik echt superleuke vakanties gehad met mijn beste vrienden. Allemaal erg memorabel, maar als mijn vrienden op het terras aan het genieten zijn van een lekkere lunch ben, ben ik de freak die de zwerfkatten voert.

Als je aan mijn vrienden zou vragen of ik geniet op vakantie zullen de meesten zeggen dat ik beter ben in het afzeiken van de activiteiten die zij graag willen doen, dan in genieten.

Zonnen
Een vriendin van mij gaat op vakantie met een tas vol zonolie en -crème om  extra snel mega bruin te worden. Ik leen de producten graag van haar, want wie wilt er nou niet een lekker kleurtje van de zon? Maar na tien minuten fik ik weg in de zon, word ik onrustig en moet ik weer wat anders doen. Ik kan niet stilzitten.

Massages
Laatst was ik met vrienden in het buitenland en toen nam iedereen een massage. Ik bleef in het water met een cocktail in mijn hand. Voor mij is dat de ultieme verwenning. Aangeraakt worden door een vreemde zie ik als een marteling.

Snorkelen
Ik ben tijdens het snorkelen ooit eens op een zee-egel gaan staan. Dus nee, ik ben ook geen fan van snorkelen. Ook ben ik vast zo'n dwaas die het water ingaat met een half lege zuurstoftank en dan onder water sterft. Dan komt er een artikel in de krant te staan: 'Nederlandse jongen sterft in de Atlantische Oceaan op zoek naar een schildpad om mee te knufflen.' Ten eerste, niemand zou het zielig voor me vinden dat ik gestorven ben op een exotische locatie. Ten tweede, ik weet dat de schildpadden daar chillen en veel gelukkiger zijn als wij ze niet storen. Die schildpadden komen ook niet het strand op om te kijken wat ik doe met mijn leven.

Uitgaan
Tuurlijk, uitgaan in het buitenland is leuk. De clubs en feesten zijn sowieso extravaganter en mooier dan hier in Nederland. En er zijn avonden dat ik ook echt zin heb om goed te feesten. Ik beland dan dansend op een tafel en heb ook echt de tijd van mijn leven. Maar elke dag uitgaan, vind ik dood en doodvermoeiend. Geef mij dan maar liever mijn bed en een leuke film.

Buffet
Kijk daar kan ik wat mee. Als er een open buffet is, sta ik waarschijnlijk, met mijn beste vriendin Jennifer, meerdere borden vol te laden. Als het een open buffet is in combinatie met een open bar… dan ben ik al helemaal in de zevende hemel.

Ik klink nu waarschijnlijk als een onwijs verwend kreng. Dat ben ik niet. Oké, soms wel… Maar als ik terug denk aan mijn vakanties van de afgelopen jaren was ik het gelukkigst wanneer ik met mijn vrienden in ons vakantiehuis zat. 24/7 omringd door mensen waar ik van hou, lekker eten, drankjes en de zon is voor mij waar vakantie omdraait. Dus wat ik wil zeggen tegen mijn liefste vrienden die vinden dat ik zeur: elke dag voelt als vakantie als ik met jullie ben.

Nu stoppen met zeuren dat ik zeur!

Frankee
http://twitter.com/Frankeelicious