Frankee heeft irritaties – véél irritaties.

Ik open de koelkast. Ik zucht. Niks lekkers. Ik kijk in de kasten. Ook daar vind ik niks lekkers. Mijn buik schreeuwt om aandacht. Ik draai me om en kijk weer in de koelkast. Waarom doe ik dit? Alsof in die ene minuut mijn koelkast magisch gevuld zou zijn met nieuw voedsel. Irritaties alom, omdat ik niks in huis heb en om mijn domme gedrag.

Voordat ik mezelf naar de supermarkt sleep, check ik nog even mijn Facebook. Ik zucht; mensen die hun eigen foto of status liken op Facebook. Waarom doe je dat? Bang dat anders niemand anders het leuk vindt? Heb je echt die bevestiging van jezelf nodig? I don’t get it. ??Uiteindelijk stap ik op de fiets om de stad in te gaan. Na een eeuw voor een rood stoplicht te wachten, kan ik eindelijk doorfietsen. Ik fiets met een lekkere vaart naar de supermarkt om voedsel te regelen voor mijn nog-steeds-lege-buik. Mijn vaart mindert als ik achter een fietsend koppel terecht kom. Hand in hand op de fiets. Ik kan hier niks mee. Ik bel. Ze kijken om, blijven doorfietsen en geven mij een gebaar dat ik langs ze kan gaan. Nee, dat kan ik niet. Jullie versperren het fietspad zodanig met jullie kleffe gedoe. Irritatiefactor 100. Jullie zijn geen Siamese tweeling – sterven jullie als jullie elkaar los laten? Is dat het?

Eenmaal aangekomen in de supermarkt zie ik een van de grootste verschrikkingen van de wereld. Een vrouw op Crocs. CROCS! Ik heb er serieus nachtmerries over. Het gaat zelfs zo ver dat ik niet eens wil praten met mensen die ze aan hebben. Wie heeft bepaald dat Crocs in het straatbeeld mogen? Tenzij je in de verzorging werkt, heeft niemand het recht om die verschrikkelijk lelijke dingen te dragen. En kom niet met het argument dat ze lekker zitten, want dat zeggen meiden ook over Uggs. En daar kan ik ook niks mee. Ik heb genoeg vriendinnen die ze dragen en ik vind ze lelijk. Vraag aan elke willekeurige man wat ze ervan vinden en ze zullen allemaal zeggen dat ze de schoenen niet mooi vinden. En de mannen die zeggen dat ze Uggs wél mooi vinden, hebben zelf thuis een paar staan. En dat vind ik nog erger. Mannen met Uggs. Die combinatie is niet te doen.

Samen met al mijn ergernissen doe ik boodschappen. Chocola, Spa rood en kattenvoer. Boodschappen van een single boy. Ik spring op de fiets terug naar huis, waar ik voor mijn deur bijna word aangereden door toeristen op een fiets. Tot tien tellen en kalm blijven… 

Ik installeer mezelf op de bank. Het irriteert me dat alle tv-series een zomerstop hebben. Dan maar weer een DVD uit de kast halen.

De film start. Mijn katten komen naast me zitten. Ik open een zak M&M’s en ze verdwijnen in mijn buik. Ik kan weer rustig ademen. Alle irritaties zijn weg.

Tot volgende week! 

Frankee

foto: Martika de Sanders
styling: Jantine de Vroome
visagie: Rosa Dijkstra
met dank aan: Zipper, H&M, Bijenkorf, Calvin Klein, Fendi & O my bag