Welkom bij de DeFraBoutique.

Voor alles moet een eerste keer zijn. Dus toen mijn vriendinnetje Dewi vroeg of ik geïnteresseerd was om met haar kleding te gaan verkopen op Koninginnedag, moest ik niet lang na denken. We waren meteen enthousiast en door ons enthousiasme wilde een ander vriendinnetje van ons, Bouchra, ook mee doen. Binnen no time plunderden we alle drie onze kast.

Ik was voornamelijk erg blij dat naast dat ik een leuke dag met mijn vriendinnen tegemoet ging, ik nu ook weer ruimte in mijn kast kon creëren. Tenminste dat is wat ik dacht, twee vuilniszakken en een doos vol met kleding later kan ik alsnog niet mijn kast dicht krijgen. Ach, in ieder geval is er iets uit zodat er weer plaats is voor meer kleding die ik niet of amper draag.

We hebben met zijn drieën enorme voorbereidingen getroffen om de dag zelf tot een succes te maken. Kledingrekken en behang tafels werden van alle kanten opgetrommeld, en na een voorraad eten en drankjes ingeslagen te hebben, waren we er klaar voor. Alles zodat de dag zelf helemaal vlekkeloos zou gaan verlopen.

30 april, 10 voor 3 's nachts ging mijn wekker. Na veel geklaag, een lange douche en ik met moeite een banaan had opgegeten, stapte ik mijn roze fiets op. Eerst vond ik ons nog enorme idioten dat we zó vroeg besloten te gaan verkopen, maar toen ik er eenmaal was en zag dat er ook al andere mensen waren, was ik blij. Binnen een uur hadden we onze 'boetiek' klaar. Klaar voor verkoop!

Verkopen op Koninginnedag bevestigde dingen die ik eigenlijk al wist. Ten eerste: Mannen kopen niet zo snel. Dewi & Bouchra's kleding werden als een speer door dames gekocht terwijl mijn rek maar voor spek en bonen mee leek te doen. Ten tweede: mensen zijn gierig. Kleding stukken van Versace, Dior, DKNY, D&G werden bij ons verkocht voor gemiddeld vijf euro. Dat is natuurlijk geen prijs, maar sommige mensen vonden dat nog te duur en wilden er niet meer dan een euro voor betalen. Gierige bastards. Ten derde: slaapgebrek hoeft bij mij niet altijd ochtendhumeur te betekenen. De meiden en ik werden op bepaalde punten enorm melig. Wat uitte in rare verkleedpartijen of sarcastische opmerkingen waarna we helemaal dubbel lagen.

Na onze succesvolle dag ben ik nog de stad ingegaan om de mooie dag verder te vieren met mijn vrienden. Ook al was ik enorm moe en in een enorme staat van ontbinding: Koninginnedag 2013 was er een om niet te vergeten. Ik kan nu al niet wachten op Koningsdag 2014 en dan hopelijk met meer slaap en met dezelfde positieve vibes als dit jaar.

Frankee