Bestaat die? Check ‘t hier.

De perfecte man geeft ons het gevoel dat we uniek zijn. Ook laat hij ons lachen. Troost ons als we verdrietig zijn en weet altijd het juiste cadeau te kopen. Hij houdt de deur voor ons open en we voelen ons veilig bij hem. Hij geeft ons het gevoel dat wij de enige voor hem zijn.In de realiteit komt er met elke relatie die wij aangaan wel een nieuwe nederlaag bij. Vooral als de relatie uitgaat komt er een slideshow in je hoofd terecht waarin je beseft hoe achterlijk we soms werden behandeld. 

Ik had twee jaar lang een relatie met een jongen. Hij was de eerste jongen die ik voorstelde aan mijn ouders. Ik zei dat het mijn eerste vriendje was. Ook al was het in realiteit mijn tweede maar de eerste was al helemaal een kunstwerk waar ik een heel boekwerk over kwijt kan.

Mijn tweede vriendje heeft mij twee jaar lang bedonderd. Hij ging vreemd met zeven (!) andere jongens. De sukkel die ik toen was, kon het niet begrijpen, want voor mij was hij de perfecte man. Hij gaf mij het gevoel dat ik uniek was, dat ik de enige was. En hij wist altijd het juiste cadeau te geven. Hallo, vakantie naar de zon en reisje naar mijn favoriete plek op de wereld, Euro Disney! Achteraf gezien waren het waarschijnlijk allemaal cadeaus gegeven vanuit een schuldgevoel. 

Een andere nederlaag was toen ik iets kreeg met een 'hetero' jongen. Ik mocht niks zeggen over wat wij deelden. We konden alleen bij hem of bij mij thuis afspreken. Alleen als onze huisgenoten weg waren uiteraard. Ik kon niks met hem doen in het openbaar. Ik werd behandeld als Anne Frank! Ik werd verborgen gehouden. Ik werd letterlijk in een kast gepropt, zijn 'homo' kast, en mocht er niet uit.

Toen ik deze jongen leerde kennen, leek hij de perfecte man. Hij liet mij lachen, hij knuffelde mij non stop. Hij vertelde mij hoe bijzonder ik wel niet was en dames, hij was KNAP. Na een half jaar werd het tijd voor mij om zijn kast te verlaten. Ik had hier helemaal geen zin meer in. Drie maanden later was zijn Facebook status veranderd van 'vrijgezel' naar 'in relatie'… met een meisje. 

Ik weet niet waarom ik altijd in dit soort situaties terecht kom. Maar één ding weet ik wel, het beeld van de perfecte man is in de jaren dat ik ben gaan daten enorm veranderd. De perfecte man mag er misschien in de eerste instantie niet uit zien als de perfecte man. Hij zal af en toe vergeten de deur te openen, hij kan op zijn tijd een boer laten in jou gezelschap of hij vergeet je terug te bellen. Maar hij is eerlijk, laat ons enorm veel lachen, hij is trouw en voor ons enorm sexy. 

Frankee