Ying is erg onder de indruk van het verhaal van Amber en Tatjana. Zij hebben weinig tot geen vriendinnen en vertelden hun verhaal aan CosmoGIRL!.

Vanmiddag viel de nieuwe CG! weer op de deurmat. Dit is altijd een van mijn geluksmomentjes van de maand. Meteen plofte ik op de bank met de televisie aan om eens uitgebreid het blad door te lezen.

Het leukste aan CosmoGIRL! vind ik dat het een super inspirerend meidenblad is, dat naast fashion, love stories en blunders, ook serieuze dingen bevat, zoals het artikel over twee meiden die bijna geen vriendinnen hebben.

Ten eerste wil ik tegen Amber en Tatjana zeggen dat ik echt respect voor jullie heb. Ik vind het knap dat jullie je verhaal durven te delen in zo’n groot meidenblad. Het is natuurlijk niet makkelijk om zoiets aan mensen te vertellen. Ik denk dat jullie met jullie verhalen deuren openen voor mensen die misschien wel met hetzelfde probleem zitten of wat anders hebben dat ze met zich meedragen. Misschien hebben zij nu net dat duwtje in de rug gekregen om ook hun hart te luchten.

Zelf wil ik graag aan jullie meegeven dat het natuurlijk moeilijk is als je niet veel vriendinnen hebt, maar heb je wel echt een grote horde vriendinnen nodig? Zoals Amber al zei: ‘Ik heb toch liever één echte vriendin die ik niet zo vaak zie, dan tien nepvriendinnen die ik niet helemaal kan vertrouwen.’ Een vriendschap moet ook groeien: een meisje dat je misschien nu als een klasgenootje ziet, kan op den duur wel eens een echte vriendin worden.

En als je nieuwe vriendinnen wil ontmoeten, is het misschien ook een leuk idee om eens op kamp te gaan. Het is best spannend om naar een kamp te gaan waar je niemand kent, maar het leuke er aan is dat je een eerlijke start met de rest maakt. Niemand kent elkaar en voor iedereen is het dus spannend, maar daardoor krijg je wel gelijk een hechte band met elkaar.

Amber en Tatjana: super bedankt voor jullie verhaal!

Liefs,

Ying