Marije is gek op fotografie, voor op lomografie-camera’s!

‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’, een zin die we vaak genoeg om ons heen horen! Want oude foto’s geven je altijd weer een momentje terug in de tijd en herinneren je aan de onvoorspelbare periodes in je leven.

Zelf ben ik echt gek op foto’s maken en mijn hart gaat nog sneller bonzen van lomografie camera’s. Dat zijn hele schattige, niet digitale camera’s.

Dat betekent dus één klik op het knopje en er is geen weg meer terug.

Geen schermpje om het terug te kijken en dus ook geen delete knop!

En als je filmrolletje eindelijk op is, fiets je snel naar de HEMA om het te laten ontwikkelen. Tenzij je natuurlijk zelf zo’n klein donker ontwikkelkamertje hebt 😉 . Je hebt dan nog geen idee hoe de foto’s er uit zien, of wat er nou echt op staat. Je krijgt ze gewoon in je handen gedrukt.

Nu zul je denken wat er in hemelsnaam zo leuk aan is. Voor mij heeft het iets mysterieus, iets artistieks. De dromerige, korrelige foto’s geven een heel vet effect. Het is alsof je je eigen kunstwerkje maakt.

Ook hebben sommige camera’s een speciaal effect. Zo heb je camera’s die twee beelden door elkaar plaatsen, of die bolvormige beelden maken of die het omzetten in gekke kleurencombinaties.

Zoals jullie weten ben ik in Londen geweest. Daar was ook een super schattig lomografie winkeltje. Ik keek mijn ogen uit! Ze hadden de meest leuke printjes en de gouden was zeker mijn favoriet!

Ook hadden verkochten ze filmcamera’s. Zoals deze mooie:

Zijn jullie ook al helemaal om?! Op deze site verkopen ze de camera’s tegen een klein prijsje! http://shop.lomography.com/cameras

Ook post ik elke dag op mijn tumblr lomografische foto’s 🙂 http://rosesparade.tumblr.com/

Als laatste de 10 gouden regels van de lomografie:

1. Neem je camera overal mee naartoe
2. Gebruik hem altijd, dag en nacht
3. Lomografie is een deel van je leven
4. Oefen met opnames uit de losse hand
5. Ga zo dicht mogelijk bij het onderwerp staan
6. Denk vooral niet na
7. Wees snel
8. Je hoeft niet van tevoren te weten wat er op de foto staat
9. Achteraf trouwens ook niet
10. Maak je niet druk over deze regels

Lots of love,

Marije!