Beautyblogster Vera Camilla vertelt hoe jij je voeten winterproof krijgt!

Terwijl de blaadjes van de bomen vallen, de verwarming harder gaat (en mijn haar statischer wordt..) weet ik dat het niet lang meer duurt voordat het winter is, iedereen hoopt sneeuwvrij te krijgen van school en we ’s avonds met onze voeten tegen de verwarming en een warm kop chocolademelk achter de computer zitten.

Die voeten he, hoe zit het daar nou eigenlijk mee? Wat we moeten doen om ons haar en gezicht mooi te houden weten we wel, maar hoe maak je nou eigenlijk je voeten klaar voor de winter?

Ik vergeet mijn voeten snel. Veel te snel! En dat terwijl, juist wanneer ze de hele tijd in sokken zitten en weinig lucht krijgen, je voeten extra verzorging nodig hebben. Vandaag vertel ik hoe je je voeten een heerlijke winterse behandeling kunt geven. Ready, set, winter!

Knip en vijl. Zorg eerst dat je nagels lekker kort zijn en knip ze zo recht mogelijk (je wilt natuurlijk geen ingegroeide nagels!). Probeer één richting op te veilen en ga niet als een gek lopen zagen. Zo krijg je allemaal haakjes, terwijl je je nagels juist glad wilt hebben.

Scrub. Koop een lekkere voet scrub bij de Tuinen of Kruidvat en masseer de scrub zachtjes in. Dit kan je natuurlijk ook laten doen door een leuke (mannelijke) vrijwilliger.

Crème. Zorg voor een lekker voedende crème. Persoonlijk ben ik dol op de Baume Du Randunneur (klinkt dat niet chique?) om mijn voeten mee in te smeren en heerlijk zacht mee te maken. Ik vind het vaak ook fijn zo’n crème te gebruiken na een intensief dagje shoppen.

Nagellak. Natuurlijk geef je je nagels ook een vrolijk kleurtje. Ikzelf vind donkerblauw, een milkshake roze of klassieke rood op mijn nagels heel erg mooi. Op dit moment draag ik Rimmel I Love Lasting Finish nagellak in 270 Hot Shot op mijn teennagels. Lak je nagels wel als de crème goed ingetrokken is, of doe het ervoor. Anders wilt de lak niet goed hechten.

Dikke sokken. Als laatste trek je die dikke sokken uit de kast en stop je daar je heerlijk verzorgde voetjes in. Je bent klaar voor de winter!

Beeld voeten: Weheartit.com