Some people are gay. Get over it.

Ongelofelijk maar waar: homo is voor veel jongeren nog steeds een vies woord. Zelf heb ik twee beste vrienden en een vriendin die gay zijn en als er mensen zijn die roepen ‘vieze homo’ kan dit mij zelfs erg pijn doen. Want waarom zou je zulke lieve en oprechte mensen veroordelen op basis van zoiets onbenulligs? I don’t get it…

Gelukkig ben ik niet de enige die hier zo over denkt en daarom bestaat er de stichting PANN, deze subsidieert verschillende activiteiten om homo(jongeren)emancipatie te bevorderen en ze organiseren de PANN-Feesten.

Zo werd afgelopen zaterdag GigaPANN in het centrum van Utrecht georganiseerd, waar ik samen met de eerder genoemde vrienden heen ben geweest. Het was geweldig en alles wat de PANN-stichting beschrijft van zijn eigen feesten: “Het feest kenmerkt zich door zijn laagdrempeligheid en ongedwongen sfeer. Het publiek op deze feesten is zeer gevarieerd, evenals de muziek.”

En zo is het precies: iedereen praat, lacht en danst met elkaar en binnen no-time heb je nieuwe vrienden gemaakt. Iedereen komt op zo’n feest om zich vrij te voelen, zonder de vooroordelen van buitenaf.

En je hoeft absoluut niet gay te zijn om van zo’n feest te kunnen genieten: want wat is er nou heerlijker dan met je best friends de hele nacht te dansen zonder boze blikken en hatelijke opmerkingen? Niets dus.

Maar wat ik eigenlijk iedereen wil duidelijk maken: Some people are gay. Get over it

Tot volgende week!
Femke