Frankee over glamour in Nederland…

Vorige week werd ik uitgenodigd om naar een red carpet event te gaan. Hartstikke leuk natuurlijk! Beetje netwerken, live optredens bekijken en gratis hapjes en drankjes. What’s not to like?

Voor deze gelegenheid nam ik als date mijn lieve vriendinnetje Sabrina mee. Gekleed in onze ‘red carpet’ look gingen we naar buiten. Wachtend op de tram kregen we een paar rare blikken toegeworpen. Waarop Sabrina zei: “Misschien zijn we een beetje te overdressed om met de tram te reizen.”

Glamour is soms zo ver te zoeken in Nederland. Je wordt meestal voor een première op de hoek van een snackbar opgehaald om vervolgens 20 meter in een chique limo te rijden. Om daarna uit te stappen op een doorweekte natte rode loper waar niemand je staat op te wachten met een paraplu. Vervolgens sta je met alle BN'ers en aanhang in een rijtje te wachten op je Jimmy Choo's, Manolo Blahnik's, Louboutins of Sascha’s om naar binnen te gaan.

De nieuwe BN'ers hopen op herkenning van de paparazzi en de echte BN'ers willen juist zo snel mogelijk naar binnen. Eenmaal binnen wordt er in elkaars oren gefluisterd en geroddeld terwijl er genipt wordt aan lauwe Prosecco. Na de afterparty loop je vervolgens door naar de eerstvolgende snackbar (waarschijnlijk de snackbar waar de limo je had opgepikt) om vervolgens samen met alle andere BN'ers een kroketje uit de muur te trekken.

Nederlanders zijn veel te nuchter voor die typische Amerikaanse glitter en glamour. Niemand staart je gek aan als je met een red carpet look over straat gaat. Al rijdt de limo in hun geval gewoon van deur tot deur.

Toch lijkt het glamour-gehalte in Nederland beetje bij beetje op te krikken. Voorheen zag je ook wel eens gasten op een red carpet event gekleed in hobbezakken en Uggs. Nu zie je iedereen echt zijn of haar best doen om zo mooi mogelijk die rode loper over te gaan. Ook op het event waar ik voor was uitgenodigd. Al mijn vriendinnen zagen er stuk voor stuk fabulous uit. De locatie, hotel The Grand, was mooi. Er hing een gezellige sfeer en alle gasten hadden hun best gedaan op hun outfit.

Het diner zorgde bij onze tafel wel voor een paar lachkicks, want de hapjes waren erg minuscuul. Maar een gegeven paard kijk je niet in de bek toch? Gelukkig hoorde ik dat er een New York Pizza in de buurt was, voor het geval dat ik erna nog honger zou hebben.

Klef bittergarnituur met lauwe Prosecco of luxe kaviaar en champagne, het maakt mij allemaal niks uit. Ik vind dit soort events allemaal even gezellig, net als vorige week.

Helemaal toen we bij de uitgang blij werden gemaakt met een goed gevulde goodiebag. Sabrina klaagde dat ze niet kon wachten om haar hakken uit te doen en ik wilde alleen nog maar mijn bed in. Maar eerst moesten we nog glam met de tram terug naar huis.

Frankee