Zit je in een dipje? Glee to the rescue!

Het is héél Amerikaans, het is extreem overdreven, maar toch wel het perfecte high school leven en met muziek waar je vrolijk van wordt, Glee natuurlijk! Want naast het heerlijke zonnetje van de laatste paar dagen, worden volgens mij heel veel mensen elke dinsdagavond heel vrolijk van Glee.

Voor de mensen onder ons die niet zo vaak tv kijken, of geen idee hebben wat Glee is. Glee is een grappige en muzikale tv-serie. Het gaat over een zangclubje ‘New Directions’, oftewel de ‘Gleeclub’ op een highschool die zichzelf voortdurend moeten verdedigen tegen gemene leraren (zoals Sue Sylvester) en medeleerlingen die vooroordelen over hen hebben. In Gleeclub zitten allemaal verschillende typetjes die of er wel bij horen of juist niet, allemaal zijn ze toch een beetje anders dan de rest.

De kracht achter Glee is, dat het heel herkenbaar is voor mensen die ook op de middelbare school zitten. Want wie wil er nou niet bij horen op school? Of heel populair zijn? Ook dankzij de liedjes die in elke aflevering gecoverd worden, is Glee een groot succes. Je krijgt zin om mee te zingen, je wordt er spontaan blij van en je zou toch ook wel zo’n leuke vriend als Kurt willen?

In elke aflevering van Glee komt wel een liedje voor, hier een paar op een rij:
Glee – Journey Medley

Glee – Forget You (met Gwyneth Paltrow)

Glee – Don’st stop Believing

Het is natuurlijk ook een kwestie van smaak of je Glee leuk vindt. De een wordt er dus erg blij van, maar een ander vindt het maar te overdreven gedoe. Vooral veel jongens moeten er niets van hebben. Maar ja, als je even zin hebt om lekker los te gaan en beetje opgevrolijkt te worden is Glee het juiste middel!

Liefs,
Ying

Beeld: 20th Century Fox