Nina is na een bezoekje Nederland weer terug in Parijs!

Als allereerste wens ik iedereen een super, geweldig, knallend, liefdevol, gelukkig en gezond 2012! Ik hoop dat iedereen het net zo goed gevierd heeft als ik, want dan heb je een mooi feestje gehad!

2011 is voor mij het begin van een enorm avontuur geweest, waarvan ik iedere minuut genoten heb. Mijn vertrek naar Parijs is een van de beste beslissingen die ik heb genomen. Ik heb hier in 4 maanden tijd al zoveel ervaringen en indrukken opgedaan, dat had ik in 4 jaar nog niet willen missen!

Ik heb goede ervaringen opgedaan, zoals de nieuwe vrienden die ik hier heb gemaakt, de Franse taal die ik iedere dag een beetje beter spreek en ik ben mijn ouders dankbaarder dan ooit voor hun manier van opvoeden. Het is een totaal nieuwe wereld die voor mij is opengegaan. Iedere dag dat ik uit de metro loop en Parijs in kijk, denk ik: Wat heerlijk om hier te zijn.

Ik heb ook minder goede ervaringen opgedaan, maar ik wil ze niet eens slecht noemen. Ik heb mijn vrienden en familie moeten achterlaten in Roermond, en er zijn momenten geweest dat ik ze ontzettend heb gemist. Ik heb hier moeilijkheden ervaren door de verschillen van culturen en ik ben flink wat aangekomen, waar ik absoluut niet blij mee ben!

Ik heb in 2011 geleerd dat als je ergens helemaal voor gaat, dat het je lukt. Dat je moet kunnen houden van, maar ook moet kunnen loslaten. Ik heb geleerd dat er maar een persoon is waar je je hele leven 100% op kan vertrouwen en je je hele leven mee moet kunnen leven, en dat ben je zelf. Ik heb geleerd dat je eerst knalhard op je gezicht moet gaan voordat je op kan staan en dat, zelfs met 500 kilometer ertussen, echte vriendschap stand houdt.

Heel veel wijze woorden van een jonge chick, maar ik heb het afgelopen half jaar meer geleerd over mezelf dan ik in 6 jaar VWO heb gedaan. Ik hoop dat ik ook in 2012 veel dingen mag leren.

Want 2012 is voor mij het jaar van nog meer ontdekken, nog meer beleven, nog bewuster en intenser leven, nog meer mezelf zijn.

Wat is 2012 voor jou?

Liefs,

Nina

www.ninakatherina.punt.nl