Na de covers van Call Me Maybe en de Gangnam Style, wordt Youtube inmiddels veroverd door de Harlem Shake covers.

Het concept is als volgt: in een kamer vol met mensen begint één iemand gek te dansen (meestal met een helm op), ondertussen is de rest zijn eigen ding aan het doen. Na een paar seconde verandert de beat en komt er een volgend shot waar iedereen in de kamer losgaat in gekke kostuums.

Het begon allemaal met het volgende filmpje:

Het liedje ‘Harlem Shake’ is van de artiest Bauer. De bovenstaande video is nog niet super spectaculair. Later begonnen mensen het filmpje na te doen met steeds gekkere moves en in grotere groepen. Harlem Shake is hard op weg om Call Me Maybe in te halen met het totaal aantal covers. Het voordeel is dat mensen zich kunnen verkleden, waardoor je niet herkenbaar in de video hoeft te komen.

Op mijn eigen school hebben we inmiddels al drie keer de Harlem Shake gedaan. De meest indrukwekkende was de laatste, waar een paar jongens uit mijn jaar de gehele bovenbouw opriepen om tijdens de lunchpauze naar het aangebouwde deel van de kantine te komen. De grootste grapjas begon in een lange onderbroek met een scooterhelm op te dansen, daarna volgde de rest. Check hier het fimpje:

Wat vinden jullie van de Harlem Shake? Hebben jullie een favoriet?

Liefs,

Ying