Merel verveelt zich deze vakantie zeker niet

Het hangt overal in de lucht, niemand kan er meer omheen, de sfeer is in heel Nederland te proeven: VAKANTIE.
De één heeft het al, de ander moet nog even bikkelen, maar het duurt niet lang meer voor de snelwegen richting Zuid-Frankrijk weer zwart zien, de zomerjurkjes bij de H&M uitverkocht zijn en de omzetten van ijssalons exponentieel stijgen.

Alleen, na die eerste paar dagen van intense vreugde en het absorberen van zonnestralen slaat bij mij altijd het Monster der Verveling toe… Dat geldt vast voor meer mensen, en zeker voor degenen die niet in het eerste het beste vliegtuig naar Chersonissos of een ander niet uit te spreken tropisch kuuroord springen. Daarom hier een aantal tips om deze zee van vrije tijd optimaal te benutten, en Het Monster te bestrijden:

1.Organiseer een spontane picknick met je vrienden. Regels: iedereen zorgt voor een bepaalde vorm van voedsel (zelfgemaakte gerechten zijn een pré) en verzamelt in het park om 3 uur.

2.Koop een dagkaartje voor de trein (ja hoor, ze zijn er weer, bij de Hema!) en ga met een vriendin op ‘ontdekking’ door Nederland. Dus gewoon de eerste de beste trein pakken en zien waar je uitkomt! Pret gegarandeerd, en zo niet, volgende trein!

3.Ga een dagje budgetshoppen. Maar dan écht budget. Neem 20 euro mee en ga alle kringloopwinkels en rommelmarkten in de buurt af. Maak er een wedstrijd van; wie kan de meeste hippe fashion items inslaan voor dat bedrag?

Nou, mocht het allemaal niet helpen, niet getreurd, want de zomervakantie ís er natuurlijk ook wel een beetje voor om je eindelijk eens héérlijk zonder schuldgevoel te kunnen vervelen… Dus geniet ervan, verveel je er op los, profiteer volop, in ieder geval: fijne vakantie! 😉

Liefs,

Merel