Meiden zijn vaak echte people pleasers; waarom eigenlijk? Femke tells it all!

Een van mijn favoriete uitspraken is van Winston Churchill, die by far de meest populaire premier van Groot-Brittannië is geweest. Hij zei ooit: “You got enemies? Good. That means you stood up for something, sometime in your life“. En dat is maar al te waar…

Wij meiden zijn van nature people pleasers; types die alles en iedereen maar tevreden willen stellen, zelfs als dit betekent dat je jezelf op de tweede plek moet zetten. Maar waarom eigenlijk?

Naar mijn mening alleen, omdat we bang zijn om vijanden te hebben. Dit betekent niet dat ik vind dat je met ieder willekeurig persoon die je tegenkomt op school ruzie moet gaan zoeken, maar over jezelf heen laten lopen is een ander uiterste.

Je hoeft echt niet dat nieuwe meisje uit de klas buiten te sluiten, omdat de Queen Bee van de school haar niet mag. Je hoeft echt niet de auditie te verpesten, omdat je bang bent dat jaloerse meiden zich tegen je zullen gaan keren. En bovenal: je moet niet bang zijn voor confrontatie.

Blijf trouw aan de waarheid en bovenal aan jezelf. Whatever doesn’t kill you only makes you stronger. (Hé nog zo’n legendarische uitspraak!)

Liefs,

Femke

www.youniqueblog.blogspot.com