Sushi moeilijk te maken? Niet als je het volgens de how to van Ying doet.

SUSHI YAAH!

Wie houdt er nou eigenlijk niet van sushi? Een heerlijk Japans gerecht dat nu helemaal hot it. Overigens is de rest van het Japanse eten ook zeker aan te raden, want de Japanse keuken gaat echt wel verder dan alleen maar sushi.

In supermarkten en restaurants is sushi soms best wel aan de prijzige kant. Daarom dan hier, speciaal voor alle Cosmogirls! een makkelijk sushireceptje van een Japanse vriendin van mij. Dus pak je kookspullen en laat die sushi party maar beginnen!??

Ingrediënten:?

3 kopjes ongekookte rijst of sushi kleefrijst
?3 kopjes water
?½ kop rijstazijn
½ kopje suiker?
1 theelepel zout
1 pakje zeewier
1 pakje zalm
1 komkommer
1 avocado

Instructies:

?1. Was de rijst en spoel het goed na.

?2. Doe de rijst en water in een rijstkoker en stel het in op gekookt. Als je geen rijstkoker hebt, kan je het water en de rijst in een middelgrote pan zetten op het fornuis. Breng de pan aan de kook op hoog vuur, breng het dan terug naar een normaler niveau en kook dan door tot de rijst gaar is en overdek het. Dit duurt zo’n 35 tot 45 minuten.?

3. Meng ondertussen het rijstazijn, suiker en zout in een kleine steelpan, kook het op een middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Laat het mengsel daarna afkoelen.

4. Doe de gekookte rijst in een grote kom, giet de azijn saus over de warme rijst heen en meng het. Laat het daarna iets afkoelen voordat je er zeewier omheen knoopt. Vul de sushi met zalm, komkommer of avocado.

En tadaaaaa, eigen gemaakte sushi!

Liefs, Ying

Fotografie: Random Good Stuff