Marije heeft er maar moeite mee: bezet of single? En hoe komt dat dan over in een gesprek?

Sta jij ook wel eens te praten met iemand? Gewoon voor de gezelligheid? Of zit er soms stiekem iets meer achter? Jullie ogen flitsen zo nu en dan langs elkaar en je voelt spanning. Toch voelt het nog niet helemaal compleet. Begrijp me niet verkeerd, de klik is er, maar er hangt onraad in de lucht.

En ja hoor, daar is ‘ie dan. Nog niet eens na een kwartier. BAM, als een klap in je gezicht. Je kunt er niet omheen: ‘Dat zei mijn vriendin laatst ook!’ of ‘Daar ben ik ook geweest met mijn liefje!’. De ander vond het nodig om ‘de partner’ te noemen.

Waarom in hemelsnaam?! Er zijn verschillende redenen. Het kan zijn dat hij het gewoon even kwijt wilde of dat het eruit floepte. Maar het kan ook zijn dat hij het speciaal tegen jou wilde zeggen. Zo van: ‘Hé ik ben bezet, maak maar geen illusies, verboden terrein hier!’.

Na zo’n opmerking wordt of de sfeer ongemakkelijk of is het gesprek héél snel afgelopen. Toch zijn er meiden die het heel sociaal vinden als hij het snel laat weten. Want hoe lullig is het als je een enorm leuke avond hebt gehad met ‘Mister Stiekembezet’ en je denkt dat hij geïnteresseerd is. Dan laat hij op het einde van de avond toch ineens weten dat zijn vriendin thuis op hem zit te wachten. Ronduit lullig.

Alsnog blijf ik het een ongemakkelijke situatie vinden. Wel of niet zeggen? Wat als ik midden in een gesprekje eruit floep: ‘Tja, ik als single…’ zal hij dan denken: ‘Bingo, die kan ik scoren!’ Of: ‘Wanhopig, laat maar zitten!’

Moeilijk onderwerp, toch. Dat bezet of single..

Liefs,
Marije.