Winter-survival tips van Ying

“Hoest” “hoest”, “snif” “snif”, de meest bekende geluiden in deze tijd van het jaar. Na weken sneeuwval en ijspret, dacht ik dat het winterse weer wel voorbij zou zijn, maar nee, volgende week gaat het waarschijnlijk weer vriezen. Ik trek mijn dikke wintertruien en nog dikkere sokken weer uit de kast. Hoe ga ik de winter toch overleven?

Gewapend met een dikke sjaal, winterjas, drie lagen bovenstukken en Uggs ging ik zaterdagochtend op de fiets naar de kapper. Deze winter sla ik het gehoest en gesnif over, dacht ik. Not! s’ Avonds werd ik snotverkouden. Hot Coldex, hoestpastilles en hoestdrankjes to the rescue. Liters thee en een dikke portie honing later, voelde ik mij gelukkig al wat beter.

Mijn anti-verkoudheid-tips: zorg in ieder geval altijd dat je een dikke sjaal om hebt. Ook al ga je even snel het vuilnis buitenzetten in je joggingpak of het kleine stukje lopen van de school naar de gymles. Een sjaal helpt natuurlijk ook tegen de kou en is ook nog eens hip. Ook de dikke wolle sjaal die je oma heeft gebreid. En met die goede winterjas, hoog eskimo-gehalte ;-), blijf je ook lekker warm.

Don’t forget: veel warme chocolademelk bij de Starbucks drinken en een lange marathon met je favo series houden helpt ook.

Als er sneeuw ligt of als het regent, is het soms moeilijk ergens te komen. Don’t blame the weather! Maak er wat van. Voor dat je het weet, is het alweer zomer.

Liefs,

Ying