In mijn allereerste blog heb ik jullie aangemoedigd om vragen te stellen. En gelukkig heb ik ook een paar vragen gekregen. Natuurlijk kan ik mijn eerste ‘reageerster’ niet zomaar negeren. Chaloe vroeg me: ‘hoe trek je de aandacht van een leuke jongen?’. Chaloe, ik vind het een prachtige vraag. Ik ga hem beantwoorden.

Waarschijnlijk heb je dit antwoord al eens vaker gehoord, namelijk gewoon jezelf zijn. Als jij doet waar jij plezier in hebt, zal je vanzelf lekkerder in je vel gaan zitten. En als jij lekker in je vel zit, word je vanzelf vrolijker, ga je meer lachen en word je zelfverzekerder… Drie eigenschappen waar jongens op af komen!

Sterker nog, drie eigenschappen waar alle jongens op af durven te komen. Onzekere, sombere, boos kijkende meisjes zijn namelijk erg eng. Je moet dus niet te veel rekening houden met wat anderen graag willen dat jij bent. Het kan zijn dat je van dingen houdt waar de meeste mensen van jou leeftijd geen interesse in hebben. Maar dan nog steeds ‘be yourself’.

Als iemand jou vraagt of je ook aan sport doet, en jij zegt dat je gek bent op wandelen, dan maakt dat echt niks uit. Wat wel uitmaakt is wat je zegt op de vraag ‘waarom wandelen?’. Als jij dan zegt ‘Ik heb soms zo’n drukke, stressvolle week en als het me dan even te veel wordt doe ik niks liever dan even een paar uurtjes met mijn ouders door het bos lopen. Als ik daarna thuis kom voel ik me weer helemaal opgeladen en kan ik er weer dagen tegen aan’. En opeens is wandelen niet meer voor saaie oude mensen, maar voor drukke bezette dames.

Op school, op straat en als je uit gaat, in het café zal je vaak zien dat er meer wordt gekeken naar de ‘knappe’ meisjes. Maar geloof me, door je uiterlijk trek je echt geen leuke jongens aan. Het zit namelijk zo: ‘mannen vallen op uiterlijk, daarom gebruiken vrouwen make-up en vrouwen vallen op persoonlijkheid, daarom liegen mannen’. Dus die super leuke jongens die altijd worden gescoord door die knappe meisjes, zouden stiekem wel eens liegende, zielige playertjes kunnen zijn.

Ik hoop dat ik hiermee die vraag heb beantwoord Chaloe!

Xander