Foundation is het perfecte middel om je huid egaler, en stralender of juist matter te maken.

Ik heb zelf een vrij onzuivere huid en beetje foundation zijn de ergste roodheden bedekt. Maar hoe vind je nou de juiste type en kleur foundation?

Kijk eerst naar wat voor soort huid je hebt. Heb je een onzuivere en vette huid, dan is een matterende (mousse) foundation het beste. Zorg dat er geen glimmende deeltjes in de foundation zitten, je wilt natuurlijk niet dat het lijkt alsof er een ei kan gebakken kan worden op je t-zone. Bij een droge huid is een zachte foundation het beste, deze mag juist wel een beetje glimmend zijn.

Maar het meest belangrijk is dat je je huid goed verzorgt. Als je een droge huid met velletjes hebt, kan je er de meest dure en fantastische foundation op smeren, maar die velletjes blijf je zien. Gebruik een dagcrème of moisturizer voor jouw type huid en reinig je gezicht elke avond goed.

Je weet welke foundation je wilt, maar welke kleur moet je hebben? Wanneer je gaat shoppen voor een foundation is het ’t handigst een vriendin/zus/moeder mee te nemen. Pak een paar kleuren foundation en breng deze aan op je kaaklijn, probeer ze een beetje uit te vagen en kijk welke kleur het mooist overloopt in jouw huidskleur. Check dit in daglicht! Laat je moeder/zus/vriendin even goed kijken. Koop liever een te lichte dan te donkere kleur. Als je bruiner wil lijken kan bronzer helpen, foundation is niet gemaakt om een tan te creeëren.

Succes!

Liefs, Vera