Frankee heeft genoten van Halloween!

Begin vorige maand kwam tijdens een verjaardag van een vriendinnetje het onderwerp Halloween ter sprake. We besloten dat we met zijn allen een leuk Halloweenfeest zouden kiezen en dat we allemaal over de top en idioot verkleed zouden gaan.

Ons onderwerp zou Bloody Disney worden. Ideeën vlogen over de tafel: mijn vrienden schreeuwden dat ze verkleed wilden gaan als verminkte Pocahontas, bebloede Roodkapje en verrotte Kleine Zeemeermin. We zaten al te fantaseren over hoe we eruit zouden komen te zien en we hadden er superveel zin in.

Eenmaal thuis begon ik in mijn kast te zoeken naar een kostuum die ik eerder dit jaar had gekocht. Ik had het kostuum maar één keer eerder gedragen op Yolanthe’s verjaardag waar het thema Night of the movies was. Dus ik vond het wel een idee om weer als The Mad Hatter van Alice In Wonderland te gaan.

Voorafgaand aan het feest had ik nog veel sms-contact met mijn vrienden over onze Halloweenkostuums. Een vriendin van mij zou als Alice gaan en een andere als het witte konijn die ook in Alice In Wonderland speelt. Ik had er helemaal zin in!

De dag voor ons Halloweenfeest in Paradiso had ik nog een huisfeestje dat ook een verkleedthema had. Ik ging als een Enrique Iglesias versie van Kapitein Haak, althans zo werd ik achteraf omschreven door mijn collega. Mijn huisgenote was onder de indruk en begreep niet waarom ik de dag erna verkleed wilde gaan als een idioot met een rode pruik als ik er uit kon zien als een sexy piraat. Ik haalde mijn schouders op, pakte mijn zwaard en zei dat ik het niet erg vond aangezien mijn hele vriendengroep verkleed ging als idioten.

Na een geslaagd huisfeestje werd ik wakker met eyeliner tot aan mijn neus. (serieus dames, hoe doen jullie dat steeds?) De berichtjes stroomden binnen: al mijn vriendinnen hadden voor die avond geen outfit. Wat dus inhield dat ik als enige van mijn groep als een soort freak versie van een oranje clown de deur uit zou gaan naar een feest waar voornamelijk veel knappe mede Amsterdammers zouden zijn…

Plannen werden gewijzigd, dus mijn outfit ook. Ik pakte weer mijn zwaard op en schoof de haak weer over mijn hand heen. De eyeliner was toch al aanwezig dus daar hoefde ik niet veel meer aan te doen. We combineerden vervolgens al onze schmink, Carnaval en Halloween spullen en zo hebben we iedereen wel een soort van Halloween-achtig uiterlijk kunnen geven.

De avond verliep verder gewoon als gepland: veel drankjes, veel dansen en genieten van elkaars gezelschap. Toen ik naar mijn vrienden keek, besefte ik eigenlijk dat we die kostuums helemaal niet nodig hadden om er idioot uit te zien. Als we eenmaal samen zijn, gedragen we ons toch al idioot genoeg. Toen ik rondkeek in de zaal, zag ik een groepje zombies los gaan op een nummer van Britney Spears die de DJ – verkleed als Power Ranger – had ingezet. Verderop stond een groepje verkleed als The Adams Family foto’s van elkaar te nemen en in een hoekje stond een heks haar lippen bij te werken.

Er zijn niet veel mensen die anno 2012 nog uit zijn dak gaan op liedjes van de Spice Girls, Ultimate Kaos, B*witched en Backstreet Boys. Maar als je goed je best doet, vind je alle freaks en idioten samen op dit soort feestjes!

Frankee