Roos is terug uit Ierland! Deze week doet ze verslag van de mooiste spots in Ierland, haar shoppingtrips en de Ierse danslessen.

I’m back! De mensen die mijn blog volgen wisten het waarschijnlijk al, maar afgelopen week ben ik met school naar Ierland geweest. We vertrokken maandagochtend (om 06:00, heerlijk toch?) en op vrijdagavond kwamen we weer terug.

We hebben zoveel dingen gedaan dat het niet allemaal in één blogbericht past, daarom heb ik de hoogtepunten even op een rijtje gezet.

Dublin.
Op dag één bezochten we Dublin. Het is echt een prachtige stad en eigenlijk precies zoals ik het me had voorgesteld. De winkels daar hebben echt nog iets ‘ouds’, het ziet er alles behalve modern uit als je het mij vraagt. En hoe vaak ik ze ook gezien heb tijdens mijn tripjes naar Engeland, de dubbeldekkers blijven voor mij echt geweldige bussen.

Voor het eerst in mijn leven heb ik de American Appeal bezocht en om eerlijk te zijn, viel dat best wel tegen. Ik wist dat het geen goedkope winkel was, maar veertig euro voor een cropped blousje gaat mij toch net iets te ver. Mijn vriendinnen en ik zijn een aantal keer losgegaan in de Primark (die ze daar Penny’s noemen) dus ik ben gelukkig niet met lege handen weggegaan.

Ierse dansavond.
Op woensdagavond bezochten we een klein gebouwtje waar Ierse danslessen gegeven werden. We bezochten een optreden van kinderen van alle leeftijden en het was ongelooflijk leuk! Ik had niet verwacht dat ik het zo geweldig zou vinden. Het voetenwerk bij deze dans is echt heel ingewikkeld en dat maakt het zo leuk om te zien. Vooral bij de kleuters die zonder enige moeite dertig minuten in de rondte sprongen. Uiteindelijk moesten we het zelf ook proberen en dat ging helaas iets minder soepel dan verwacht…

Cliffs of Moher.
In de afgelopen vier jaar heb ik genoeg cliffs bezocht. Bij elke reis die we maken moeten we ten minste één keer een cliff bezocht hebben. Ik heb er niets op tegen, sterker nog, ik vind het heerlijk om even uit te waaien en te genieten van het uitzich daar. Al moet ik zeggen dat het niet ideaal is voor je haar….

Ik heb het geweldig gehad in Ierland. Iedereen is ongelooflijk vriendelijk en je kunt er héel goed shoppen. Zeker een bezoekje waard dus!

Liefs,
Roos