Weet jij alles van iedereen om je heen? Ken je hun leuke kanten, maar ook hun zwaktes? Ying vraagt zich af.. ‘Als je me echt kende..’

Een tijdje terug was het programma ‘Over de Streep’ van KRO te zien op tv, het was Nederlandse versie van het Amerikaanse programma ‘If you really knew me’. Meestal wordt het een emotionele sessie met veel geheel en geknuffel met elkaar, maar heeft het ook een langdurig effect? Je weet daarna wat voor problemen iemand heeft, maar wat doe je er verder mee? Want als je me echt kende

Tegenwoordig worden we plat gegooid met, be yourself, proud to be me en andere kreten. Het is moeilijker om het in het echt uit te voeren. Hoe blijf je jezelf als iedereen verwacht dat je iemand anders bent? Soms is het gewoon makkelijker om achter een masker te schuilen dan te laten zien waar je echt voor staat en wilt.

Of wat als iedereen een heel ander beeld van je heeft, dan hoe je eigen bent? Verhalen in de wandelgangen en sappige roddels die makkelijk te geloven zijn. Op dat moment denk ik aan de Hoe Overleef Ik-boeken, ‘praten met de krokodil’. Wees er open over en laat zien wie je echt bent, in iedereen schuilt wel wat moois.

Want als je me echt kende, zou je weten dat ik jarenlang gepest ben, nog steeds afgekeurd wordt vanwege mijn Chinese looks en dat vriendschap en relaties daardoor niet altijd even makkelijk gaan.

Laat anderen maar praten en laat anderen maar denken, maar als mensen die echt van je houden ook gaan twijfelen aan wie je echt bent.. Dat doet pijn en dat gaat aan je vreten.

Het leven zit vol ups en downs, je zult genoeg dingen doen waar je spijt van zal krijgen. Maar het gaat met vallen opstaan. Als je eens hard valt, zul je sterker en wijzer weer opstaan. Geloof in jezelf en twijfel daar niet aan, je bent jij en je bent uniek. Want, zwijgen verscheurt en praten verbindt.

Liefs,

Ying