Ying wil later wereldreizen maken en iets in de wereld veranderen. Haar eerste stap: een internationale school! Lees hier haar ervaringen in het buitenland.

Na de kerstvakantie ben ik van school geswitched om verschillende redenen. Een daarvan is dat ik graag alles in het Engels heb en als tweede leek het me leuk om in een internationale omgeving te zijn. Het sluit ook helemaal aan bij wat ik later wil: over de wereld reizen en de wereld veranderen! Dan kan ik, voordat ik ga, eindelijk zeggen: “I was here

De eerste paar schooldagen waren spannend. Op mijn oude school kende ik bijna iedereen. Hoewel iedereen uit een ander dorp kwam, kenden we elkaar wel een beetje van sport en van de basisschool. Gelukkig had ik een meisje in mijn Homeroom die mijn Student Ambassador was. Dat is iemand die new girls zoals mij de weg wijst en me helpt bij de eerste schooldagen.

Maar ja, wie ben ik dan? Een zestienjarig meisje dat in China is geboren, vervolgens geadopteerd is door Nederlandse ouders, altijd in het Nederlands les heeft gehad en nu opeens naar een Internationale school gaat. Wow, pauze, hoe kan je dan Engels?! Dat was een van de meest gestelde vragen. Ook waren veel mensen verbaasd over het feit dat ik er Chinees uitzie, maar zonder Chinees accent Engels spreek. Zo zei een meisje tegen mij: “Ahhhhh, OMG kan jij Nederlands?”.

Alle clichés zijn wel een beetje waar over International Schools. We hebben echt onze eigen community, omdat mensen uit andere landen meestal hun mother tongue spreken en Engels. Ik heb een American Locker die groter is dan mij (ik ben 1.60 meter, dus reken maar uit), en er is een groot cafetaria waar je elke dag gezond én fairtrade voedsel kan halen. Ook wordt er veel tijd gestoken in vrijwilligerswerk en hebben we veel meetings en activiteiten tijdens de lunchbreak.

Een International School is gezellig en leuk, maar wel anders. Het biedt je veel mogelijkheden voor universiteiten later en het is een leuke ervaring om tussen allemaal verschillende nationaliteiten te zitten. Grappig genoeg kleedt iedereen zich wel een beetje in dezelfde richting, echt Westers. Als je zin hebt om een switch te maken en je Engels is op een redelijk niveau, dan zeg ik: “Doen!” 😉

Foto: msjc.edu