Kiezen; het is moeilijk! Hoe doet blogger Frankee ‘t?

Wat ga ik eten? Wat trek ik aan? Pak ik de fiets of de tram? Ga ik vanavond nog de deur uit? En dat elke dag weer. Keuzes maken we vanaf het moment dat we wakker worden tot we in slaap vallen.

Je gaat het allemaal een keer meemaken: hét moment dat je ouders niet meer alles voor je bepalen en dat je alles helemaal zelf moet doen. Superspannend, eng en vaak denk je achteraf een foute keuze gemaakt te hebben. Terug rennen naar je ouders kan niet meer, dus lossen we het allemaal zelf op. Of we accepteren de consequenties ervan.

Op jonge leeftijd ging ik al uit huis. Ik ging in Amsterdam wonen naast een enorm druk kruispunt. Dat ik elke ochtend/avond de bussen en trams langs hoor komen en er elke week wel een ongeluk gebeurd moet ik maar voor lief nemen, want ik heb die keuze gemaakt.

Ik nam twee poezen. Ook al plast de één nog wel eens op mijn kleding en poept de ander soms net voor de kattenbak. Dat moet ik maar accepteren. Het zijn mijn huisdieren, ik hou van ze en ik heb voor ze gekozen.

Ik gaf mijn telefoonnummer aan iemand die ik leerde kennen met uitgaan, omdat ik dacht dat hij normaal was. Nu word ik gestalkt met de meest kansloze berichten.

Ik dronk afgelopen vrijdag zoveel dat ik de dag erna enorm last had van mijn hoofd en ik geen energie meer had om iets te doen.

Vorige maand ging ik vier keer uit eten in een sushi restaurant waardoor ik de rest van de maand bijna geen geld meer over had. Sowieso maak ik nooit echt goede keuzes wat betreft mijn uitgaven. Ik vind uit eten gaan en shoppen daar gewoon te leuk voor.

Ik at M&M’s in mijn bed. ‘s Ochtends werd ik wakker met chocolade vlekken op mijn kussen. ‘M&M’s smelt alleen in je mond’, laat me niet lachen!

Ik propte me vol met taart en cupcakes op de verjaardag van mijn beste vriendin. Toen we met zijn allen in bed lagen, kon ik niet slapen door de extreme overdosis suiker.

Er zijn natuurlijk ook dingen in ons leven waar we geen invloed op hebben. Je kan bijvoorbeeld niet kiezen op wie je verliefd wordt. Dat had mij veel verdriet en ellende gescheeld als dat wel zo was. We kunnen wel bepalen hoe we omgaan met onze gevoelens voor een ander. Blijkbaar maak ik op dat gebied altijd de foute keuzes om mijn ego te beschermen. In mijn liefdesleven heb ik de meest domme fouten gemaakt, geloof me: ik heb records gezet!

Het slachtoffer van mijn keuzes ben ik zelf… en ik ben pas begonnen!

Frankee

Fotografie: TheFashionTourist