Nina zit nog steeds in Parijs, wow! Parijs blijkt niet echt de place to be, nu Nina is gestopt met roken!

Voor degene die mijn persoonlijke blog wel eens heeft gelezen, kan dit bekend in de oren klinken: ik ben gestopt met roken sinds ik in Parijs ben. Maar laat me je een raad geven: kies vooral niet Parijs om te stoppen met roken…

Heel Parijs rookt. Overal waar je bent, snuif je de lucht van sigaretten op. Op het terrasje in de zon wachtend op je lunch, in de Jardin des Tuileries, in de rij van Abercrombie&Fitch op de Champs-Élysees. Kortom: overal.

Stoppen met roken heeft veel voordelen. Nu kennen jullie natuurlijk het gezemel over gezondheid wel (wisten jullie trouwens dat vóór 1602 roken wel eens werd voorgeschreven om syfilis te genezen?). Nou weet ik dat natuurlijk ook. Roken is slecht voor je longen, maakt van je luchtwegen snelwegen en je hebt ook nog eens kans op verslaving door de nicotine.

Maar goed, dankzij de prachtige teksten op de sigarettenpakjes, weet iedereen dat roken slecht is voor je ongeboren baby, tot een langzame en pijnlijke dood kan lijden en dat er allemaal rotzooi in zit waarvan ik de naam niet eens kan herinneren. Daarover hoef ik jullie dus niet te informeren. Bij deze dus: de andere voordelen van stoppen met roken (of er überhaupt niet aan te beginnen):

L’argent
Ja hoor, hier in Parijs mag je jezelf gelukkig prijzen als je een pakje sigaretten te pakken krijgt voor 5 euro. BAM, neuf euro s’il vous plaît. De hoge prijs van de sigaretten gaan niet echt samen met het Au-Pairs loontje, en dat brengt ons bij voordeel nummer 1.

Il fait froid dehors madame…
In Frankrijk zijn de meeste kroegen rookvrij. En ook in Frankrijk is het verrekte koud vanaf november. Dan is “even lekker buiten een sigaretje roken” dus ook niet zo lekker meer… Dan heb je natuurlijk nog rookruimtes, maar op het moment dat je daar binnenloopt krijg je genoeg nicotine binnen voor 2 weken. Pas trop plaisant…

Une petite gomme?
Wat ik zelf altijd een ontzettend nadeel vond van roken, was de vieze smaak die je krijgt. Ik als vaste roker stond er mee op en ging er mee naar bed. Nee, die vieze smaak mis ik nog het allerminste.

Oehlala, ça fait mal!
Lekker even een sigaretje opsteken, maar vergeten dat je droge lippen hebt. Op het moment dat je je sigaret uit je mond haalt, trek je je halve lip mee… Erg pijnlijk en natuurlijk ook uiterst oncharmant, al die losse velletjes…

Zelfs nu ik gestopt ben met roken, betrap ik mezelf er zo nu en dan nog wel eens op dat ik toch wel heel veel zin heb in een lekker sigaretje. Na een zware dag, op een terrasje gezellig met vriendinnen of tijdens het stappen. Maar hoe dan ook, ik ben gestopt en ik ben er trots op!

Liefs,

Nina