Lees meer…

Het gebeurt niet vaak, maar soms heb ik ze ineens spontaan: opruimbuien. En die gaan bij mij verder dan het uitzoeken van kleren en kleine frutseltjes. Alle meubels in het huis moeten er aan geloven. De hele dag kan ik ze rondschuiven en anders neer zetten. Mijn broer wordt er gek van. Vooral omdat alles vaak uiteindelijk weer op zijn oude plek belandt. Dit was weer zo'n dag, alleen ietsje extremer. Waar de inspiratie vandaan kwam weet ik niet, maar ik was ervan overtuigd dat mijn broer en ik van kamer moesten wisselen. En eigenlijk ook dat alle meubels in de woonkamer verplaatst moesten worden, met andere woorden: een complete verhuizing in eigen huis.

In eerste instantie dacht mijn broer dat ik niet helemaal lekker was. No way dat hij zou instemmen. En ergens ook wel te begrijpen, mijn plan is namelijk alleen maar uit te voeren als iemand de bedden, kasten en banken helpt verslepen. En aangezien hij de enige man in huis is, weet hij bij wie deze taak terecht gaat komen. Maar, waar een wil is, is een weg en met een beetje overtuiging ('ik bak iedere ochtend bacon mét ei voor je!') kreeg ik toch mijn zin.

We zijn inmiddels 2 uur en drie hernia's verder, maar het resultaat mag er zijn. Zelfs mijn broer is er happy mee. Naast de bacon heeft hij namelijk ook het balkon gekregen en in ruil voor het verslepen van mijn bed ook de tv. Geen slechte score. Ik schrijf dit nu in mijn 'nieuwe' kamer, die gisteren nog een groot zwart jongenshol was. Met overal posters aan de muur, blikjes bier en rondslingerende kleren. Ik zou, al zeg ik het zelf, zo mee kunnen doen aan zo'n 'richt je huis opnieuw in' show.
Waarschijnlijk zou iedereen me een pain in the ass vinden, maar hello! Mijn kamer rocks. heb je ook zin in een mini verhuizing? Met deze tips lukt het je zo.

Denk praktisch
Je medebewoners willen je vast helpen met een paar dingen, maar take this from me: deze beleefde loyaliteit is maar voor even, dus zorg dat je meteen weet waar je iedereen voor inzet… Vergeet de details, die kun je altijd nog later doen: eerst de grote zware dingen. Tip: begin bij je bed. Als die eenmaal verschoven is ben je eigenlijk al half way. Your room is where your bed is…

Find your style
Ga op zoek naar coole vintage meubels en transformeer je kamer in not me. Mijn laatste vondst is deze Franse filmposter van Pulp Fiction.

Back to basic
Gooi alles weg wat je langer dan een half jaar niet meer hebt gebruikt, of beloof jezelf plechtig het vanaf nu wel echt te gebruiken. Hoe minder spullen, hoe meer ruimte in je hoofd. Twijfel je? Denk dan aan de Dalai Lama: hecht niet aan materiële spullen. Precies. Weg ermee dus. (En dan maak je ook plaats voor nieuwe spullen die je wél gaat gebruiken…)

New start
Nu alles weer helemaal leeg en ruim is: time for a new beginning! Ga op zoek naar leuke items om je kamer mee op te vrolijken. Kaarsen, tijdschriften, huisparfums, iets voor aan de muur. Je hebt niet veel nodig om een gezellige sfeer te creëren. 

Share the love
Last but not least, koop een big box chocolate voor de lieve mensen om je heen. They need it… (en jij hen straks ook weer bij je volgende move!)

Succes!

Facebook
Instagram
Twitter
Blog
Webshop