Oldschool blog diary

Ik ga weer back to basics met mijn blog! Met als inspiratie; mijn teruggevonden scrapbooks..

 

Het is dat mijn broer afgelopen week begon te klagen over de laatste, onuitgepakte verhuisdozen die al een tijdje onhandig in de gang staan (‘het lijkt hier wel een pakhuis’), anders had ik hem nooit uitgepakt:

 

De vergeten box met al mijn oude scrapbooks en notitie boekjes waarin ik alles wat zich op dat moment in mijn hoofd afspeelde, tekende en opschreef. Ik droeg ze altijd bij me. They where my everything.

 

Zo zagen mijn scrapbooks eruit!

 

Nu ik ze terugzie, merk ik hoe geweldig het ís om zoiets weer terug te kunnen zien. Het is in feite een stukje van je leven. Je hoeft de teksten vaak niet eens te lezen om te zien hoe je ervoor stond. Soms was alles een chaos (big part of my life) met korte, haast onleesbare zinnen. Soms was alles weer super organized. Met netjes uitgeknipte foto’s en volgetekende pagina’s. Het is alsof ik terug in de tijd ga. Ik lees dingen die ik nooit meer had geweten als ik ze niet had op geschreven.

 

En ookal was ik mijn ‘Christina Aguilera’ fase liever voorgoed vergeten, de foto’s waarop ik mijn haarpunten rood had geverfd en met een zelf getekende piercing op mijn neus door het leven ging, (vond ik toen ontzettend creatief), zou ik toch niet willen missen. Al is het maar om te gebruiken als waarschuwing voor mijn kinderen later. ‘Do not try this, darlings…

 

 

Ik stopte de scrapbooks terug in de doos, en ik ging verder met hetgeen waarmee ik bezig was: het voorbereiden van mijn blogpostings, toen ineens het besef kwam dat ik nooit een doos met ‘internet postings’ zal vinden. In dat opzicht is internet gewoon een zwart gat. Alleen als je gericht naar een blogposting zoekt, vind je hem.

 

En eigenlijk is dat zo jammer! Zou het niet veel leuker zijn als blogpostings automatisch in een boek zouden verschijnen? Zou het kunnen?

 

Ja. Het zou kunnen. Als ik weer oldschool scrapbooks bij zou houden en die online zou zetten. Maarja, ik leef in de 21 eeuw. Waarom zou ik dat doen?

 

De échte vraag is natuurlijk:

WHY NOT?

 

Dus vandaar dat ik heb besloten een nieuwe weg in te slaan. Sort of. Want ik blijf gewoon bloggen! Maar wel op mijn manier. Vanaf nu houd ik een scrapboek bij, zoals ik dat vroeger ook deed. En daarvan zal ik iedere dag een pagina op mijn blog plaatsen. Zodat ik aan het einde van het jaar weer een vol boek heb, eentje die ik weer in een doos kan stoppen, om vervolgens jaren later nog eens terug te vinden.

Want, blogpostings komen en gaan… Scrapbooks blijven altijd bestaan!

Heel oldschool. I know. Maarja, thats who I am!

 

Ik vond dit blanco boek, waar op iedere pagina een getal staat. Perfect voor mijn nieuwe blog diary!

 

Mijn eerste ‘post’ gaat nu online. Het zijn al mijn favoriete adresjes in Berlijn, dus als jullie naar deze topstad komen: you know where to go!

 

 

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Volg me online op Instagram, Twitter en Facebook!