Jill goes fashion!

Er is natuurlijk nooit écht een goed moment om ziek te zijn, maar tijdens Fashion week komt het wel heel erg slecht uit!

 

Zeker als de eerste show al om 10 uur ‘s ochtends begint en ik een fashion week report maak voor een Duits tijdschrift! Een dreamjob, maar ik voel me dus vreselijk…

 

 

 

 

 

Twijfelmomentje

Even overweeg ik om in bed te blijven liggen, maar als ik de grote envelop met tickets naast mijn bed zie liggen (zeg maar gerust gouden envelop, zonder kaartjes ben je in fashionweek-land nergens) hijs ik mezelf uit bed.

 

Ik denk aan alle meisjes in de wereld die een moord zouden doen om front-row te zitten. Met andere woorden: fashion week here I come!

 

 

Rennen, vliegen, haasten

Als ik dit besluit neem, zie ik tot mijn schrik dat het inmiddels al kwart voor tien is! Ik heb geen tijd meer voor anything! Niet eens mascara! En ik mag deze show echt niet missen. Ik moet kiezen: of er leuk uit zien en de show missen of NU in een taxi springen en half in mijn pyjama aankomen. Ik kies voor optie twee en doe mijn make-up wel in de taxi.

Tenminste, dat laatste dacht ik. Want helaas heb ik een taxi getroffen die bij het zien van mijn lipstick meteen op code rood springt. Wild met zijn armen gebarend, zegt hij dat ik me niet mag opmaken in zijn taxi. Even hoop ik nog dat hij een grapje maakt, maar deze man is serieus. Met pijn in mijn hart leg ik mijn mascara terug. De show begint over 5 minuten en buiten regent het! No way dat ik uitstap.

 

 

Verlepte dweil en natgeregend spook

De laatste minuut moet ik (op high heels!) rennen omdat het helemaal vast staat. Uitgeput kom ik aan. Mijn look heeft iets weg van een verlepte dweil & natgeregend spook. Niet echt fabulous dus. Maar wel net op tijd.  

 

Er komt een bekende Duitse actrice naast me zitten. Jaloersmakend goed gestyled en ongelofelijk knap. Ik complimenteer haar vanwege haar outfit (heel coole paarse smoking) en ze kijkt me onderzoekend aan.

 

Waarschijnlijk op zoek naar een leuk compliment om te geven, maar daar schreeuwt mijn verschijning nou niet echt om. ‘And I love your… –out-of-bed-look’ zegt ze dan glimlachend. Ik schiet in de lach. Niet alleen, omdat ik er inderdaad ook letterlijk net uit kom. Maar vooral omdat dit natuurlijk het meest lullige compliment éver is. Maar ze bedoelt het goed en hello ik zit FRONT ROW! Ik heb niets te klagen.

 

Showtime!

Dan begint de show. Er wordt live muziek gespeeld door een band. Thank god ben ik niet thuis gebleven! Dit had ik nooit willen missen. Als de show is afgelopen werk ik snel mijn make-up bij. 

 

 

Mirror Book

Handig: Dit boekwerk van Bread & Butter met informatie, wat bloggers & journalisten mee kregen, had ik bij me, en er zit een spiegel op!

 

 

 

Socializen

Tussen de shows door kom ik make-up artiest Betti Amrein tegen. Zij maakt veel sterren in Duitsland op. Ze krijgt het voor elkaar om looks te creëren waarvan je nooit zou denken dat het cool kan zijn. Denk neon gele eyeliner of smaragd groene lipstick. En het lukt haar paarse oogschaduw aan te brengen zonder dat het lijkt alsof je een blauw oog hebt, zoals bij mij altijd het geval is als ik het probeer. 

 

 

 

Zo naast elkaar lijken we wel een zwarte wolk met zijn tweeën! We spreken af snel een keer koffie te drinken en ik ga op zoek naar een plek waar Wi-Fi is. Want de redactie van het tijdschrift wacht op mijn eerste beelden.

 

 

Chocola & Goodiebags
Terwijl ik de foto’s upload, zit ik samen met heel veel andere bloggers, editors en journalisten die net als ik dingen doorsturen. Het is druk (mensen zitten zelfs op de grond) en de sfeer is gespannen. Veel gebel en gevloek in allerlei talen, want de internetverbinding is hier niet geweldig.

De volgende show is van Marcel Osterdag. Hij opent zijn show altijd zelf, op high heels en vrouwen kleding. Ik ben benieuwd!

Mijn laatste show was zaterdag, het report kun je op mijn blog vinden. En nu ga ik heerlijk de hele avond met heel veel chocolade in bed liggen en de goodiebags uit pakken.. life is sweet!

PS: how cute zijn deze glitter loafers!  Ze zijn ontworpen door blogger Chiara Ferragni.

 

Tot volgende week! 

 

Liefs,

 

Jill

 

 

 

Op Instagram, Facebook en Twitter. En check m’n blog!