Of je een rockster tegen gaat komen kan ik niet garanderen, maar dat je er smashing uit ziet wel!

Vroeger wilde ik altijd gitaar kunnen spelen. Ik ben behoorlijk a-muzikaal (weet nog stééds niet precies hoe je een gitaar nou moet vast houden), maar stiekem hoopte ik soms tóch dat er een inner rock-chick in me naar boven zou komen. En dat ik een mega talent bleek te hebben.

Uiteraard is dit never ever gebeurd en gaandeweg verlegde ik mijn droom naar het hebben van een rockster als vriendje. Heel even dacht ik dat ik mijn match made in heaven had gevonden.

Hij had wild blond haar, blauwe ogen to die for en liep altijd in een cool leren jack rond (ook als het -5 graden was maar dat ter zijde). Ik droomde al van backstage pasjes die nonchalant om mijn nek zouden hangen en love songs over ons, maar hij wilde 'gewoon rustige liedjes' maken. En niet met een elektrische gitaar, maar een akoestische.

En volle zalen? Vond hij overrated. Liever ergens in een coole underground bar waar iedereen whisky dronk. Dat was rock 'n roll! Tja, hij zal vast gelijk hebben. Het was alleen niet helemaal hoe ik mijn rockleven voor me zag.

Achteraf gezien was het natuurlijk the way to go, iedere rockster begint zo, maar ach, ik was 14 en naïef (en eigenlijk was hij ook helemaal niet zo leuk).

Maar goed, wie weet vind ik hem ooit. Berlijn is natuurlijk geen slechte plek, het wemelt hier van de muzikanten. En omdat de festivals er weer aan komen heb ik een handige inpaklijst voor jullie geschreven. Of je een rockster tegen gaat komen, kan ik niet garanderen. Maar dat je er smashing uit ziet wel!

De basics ken je natuurlijk al (tent, toilettas, kleren), maar vergeet ook deze essentials niet. Hieronder mijn ultieme festival-meeneem-lijst:

Opgepimpte wegwerp camera's
Mijn favoriete DIY ever. Super easy, (gewoon wat glitterstickers erop plakken en klaar!). En zeker op festivals heel praktisch: want als je hem laat vallen is er geen man over boord. Ik spreek uit ervaring, ze overleven bijna alles! Plus, je slaat jezelf later voor je kop als je alle leuke momenten niet kon vastleggen!

Noodpakketje
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar met een lege maag ben ik altijd grumpy. Niet echt bevordelijk als je  net aan het flirten bent met een sexy gitarist/zanger/drummer. Altijd handig dus om iets van extra eten mee te hebben. Ga wel voor snacks die niet kunnen smelten (denk chocolade) of je hele tas onder kruimelen (koekjes). Ik heb altijd nootjes bij me, of deze raw nut&fruit bar. Alles in een, handig!

Dikke trui
Hoe lekker het weer ook is: er is altijd wel een moment dat het afkoelt en je zou willen dat je een heerlijke warme trui aan kon doen. Dus doe het jezelf niet aan dat je zit te verkleumen in je tent en meenemen dus! (Tenzij een rockster je zijn leren jack aanbiedt. Vergeet dan deze hele bovenstaande tip en ga voor het jack!!)

Zonnebrand!
Het gaat sneller dan je denkt… en niemand voelt zich sexy met een rood verbrande neus.

Droogshampoo
Uitvinding van de eeuw. Je haar zit altijd goed met dit top spul! Beetje sprayen en klaar. Goed verstoppen, want grote kans dat er een run op komt als meisjes met vet, al drie dagen niet gewassen haar (lees irritante groupies die achter jou guy aan zitten!) te weten komen dat jij het bij je hebt..

Last but not least: Desinfecterende gel
Je moet er niet aan denken een wc te verlaten zonder deze wondergel toch??

Voor meer updates volg me online!

Instagram

Facebook

Twitter

Blog