Jill’s Oud en Nieuw disasters.

Oud en Nieuw. Eigenlijk heb ik er een bloedhekel aan. Iedereen heeft verwachtingen, alles moet super en geweldig zijn, want je viert meer één keer dat het 2014 wordt. Daardoor eindigt het dus meestal in net-niet-leuke feestjes, met net-niet je vrienden en is het ergens anders altijd veel leuker.

 

Zo gaat het tenminste bij mij altijd. For some reason vier ik de jaarwisseling altijd met mensen die ik niet ken en achteraf ook helemaal niet had willen kennen. Gelukkig is beste vriendin B er wel elk jaar bij en kunnen we er samen om lachen. Een kleine samenvatting van mijn voorgaande Oud en Nieuw disasters:

 

2011
Idee van de avond: We zien wel.
Zo ging het: Met gevaar voor eigen leven (want: vuurwerk! OVERAL!) van het ene huisfeestje naar het andere huisfeestje fietsen. Dat ik deze trip heb overleefd, is een godswonder. Het servies van mijn moeder, dat ik leende voor onze 2011 taarten, is helaas deze avond gesneuveld.

 

2012
Idee van de avond: Gezellig thuis champagne drinken met onze nieuwe buren.
Zo ging het: Buurjongens straalbezopen, huisgenoot kreeg een ik-mis-m’n-ex aanval en B en ik hielden ons de hele avond bezig met leuk bedoelde confettipoppers waar niemand iets van begreep en waarvan ik de glitters in de zomer nóg vond.

 

2013
Idee van de avond: Hele avond feesten en shinen in onze party outfit.
Zo ging het: Vriendin B ging nog voor de klok 12 uur sloeg, ziek naar huis. Een of andere douchebag gooide rode wijn over mijn witte (!) Dolce & Gabanna colbert (hij heeft zich overigens nooit meer gemeld, thank you) en ik heb geen vuurpijl gezien omdat we met z’n allen binnen stonden.

 

Anyway, hoog tijd voor some change, dus. Deze Oud en Nieuw gaat totaal anders worden. Geen ver uit elkaar liggende huisfeestjes, hippe party's of ander gedoe; gewoon gezellig op de bank hier in Berlijn. Met alleen uitgenodigde mensen (dus verbod op spontane ‘johh tuurlijk kom gewoon langs!’-acties) en vooral héél veel champagne! It’s going to be a blast. Ik kan niet wachten.
 

 

En oké, misschien dat ik inderdaad wel een party heb gepland somewhere (hello, it’s Berlin) maar lieve B, no worries! We gaan pas weg nadat we ons hier misselijk hebben gegeten aan oliebollen, met sterretjes in onze hand op het balkon naar vuurwerk hebben gekeken en veilig met z’n allen in een taxi gestapt zijn. En misschien gaan we ook niet. Who cares. Uiteindlijk maakt het natuurlijk helemaal niet uit waar je heen gaat. Als je maar met je vrienden bent.

 

Ik wens jullie een heel fijne jaarwisseling!

 

Liefs,

Jill

 

Trouwens, het D&G colbert heb ik naar de stomerij gebracht. Door de rode wijn heeft hij nu een gouden gloed gekregen. Als dat geen teken is… IT'S GOING TO BE GOLDEN YEAR!

 

Op Instagram, Facebook en Twitter. En check m’n blog!