Jill’s tips tegen een winterdipje…

De grauwe, regenachtige dagen zijn weer begonnen! Helaas, want niemands humeur wordt er beter op. Ik merk het ook aan mezelf. Het is allemaal nét ietsje minder leuk als het buiten zo vroeg donker wordt, je drijfnat thuis komt omdat je geen paraplu bij je had en je zorgvuldig gebruinde summertan langzaam maar zeker weer terug verandert naar tintje ‘melkfles.’

 

Maar ja. That’s life. En na een rondje skypen met mijn vriendinnen blijk ik niet de enige te zijn. De een noemt het een najaarsdip en de ander simpelweg rotweer. Wat de verklaring ook is, met de onderstaande tips ben je in no time weer het zonnetje in huis!

 

Instant classic

First of all, wat er ook gebeurt, remember this: warme chocolademelk = always a good thing. Tip: voeg er extra stukjes chocolade en marshmallows aan toe. Wie hier niet warm van wordt…

Be lazy

Bel een vriendin. Er gaat niets boven een avondje heerlijk over jongens praten en de laatste roddels doornemen. Al helemaal niet als jullie er niet voor uit huis hoeven en een tocht door de regen moeten trotseren! Practical thinking

 

Summerglow

Experimenteer met zelfbruiners. Je kunt nu toch niet met blote benen naar buiten, dus als het een wortelfiasco met oranje vlekken wordt, is er niemand die het ziet! Mijn favoriet is de Tanning Bed in a Tube van Too Faced. Geeft een mooie glow en heeft niet de typische zelfbruinergeur.

 

Friends & Food

Probeer nieuwe recepten uit en nodig vrienden (of nog beter: je crush) uit voor een diner bij jou thuis. Ik ben sinds kort helemaal in to venkel, dus als je inspiratie nodig hebt voor een snel recept: morgen post ik een hele lekkere pasta op mijn blog.

 

Find your rockstar

Update je muzieklijst; ontdek je nieuwe favoriete band. En zet ze op een hoog volume als je iets doet wat je niet leuk vindt (vaatwasser uitruimen, de was doen). Je zult zien dat het dan allemaal veel sneller gaat en minder vervelend is.

 

Chocolate love

Laat je vooral niets wijsmaken: chocolade maakt wél gelukkig. Niet alleen door mij persoonlijk bewezen, ook wetenschappelijk. Er zit namelijk een stofje in dat je hersenen positieve vibes geeft. Altijd in huis hebben dus!

En deze cute Teddy’s van Lindt zijn natuurlijk helemaal onweerstaanbaar…

 

Lighten up

Tuurlijk, donkere dagen hebben veel nadelen, maar er zijn ook voordelen! De kaarsjes kunnen aan, Sinterklaas (in wat voor vorm dit jaar dan ook) is coming to town en misschien krijgen we wel sneeuw? Voor je het weet hangen er overal kerstlichtjes en sta je champagne te poppen voor het nieuwe jaar! Dus head up!

 

Think pink

En als deze tips niet helpen, kun je natuurlijk altijd nog gaan breien. Voor jezelf, of zoals hier in Berlijn veel het geval is: voor eenzame koude straatpalen (zie foto). Of het echt nut heeft… I guess not. Maar het straatbeeld wordt er in elk geval een stuk leuker van en dat maakt ons uiteindelijk ook happy natuurlijk!

Liefs, Jill

PS: Check mijn blog, Instagram en Twitter voor meer updates!