Klik voor meer…

Hi girls,

Normaal schrijf ik nooit zulke lange teksten maar dit keer moet ik echt even mijn hart luchten! Mijn broer heeft namelijk een nieuwe vriendin, and she is from hell. Plus ze heeft de sleutel van mijn appartement… Lees hier het verhaal.

Mijn broer is even in Nederland. Ik was tien dagen in New York, dus toen ik terug kwam verwachtte ik het huis aan te treffen as usual: one big chaos. Lege flesjes bier, pizza-dozen, los slingerende kleren en een vieze dennenboomgeur waarmee hij de sigarettengeur probeert te maskeren.

Dit keer was het tot mijn verbazing anders. Verdacht anders. Het huis was schoon, alles glansde en rook naar lavendel. In plaats van pizza-dozen lagen er kookboeken in de keuken (heeft hij gekookt??) en voor het eerst kon ik door de gang lopen zónder mijn nek te breken over vieze sokken.

Schoon he?’ hoor ik ineens vanuit de keuken. Ik breek alsnog bijna mijn nek, maar dit keer van de schrik. Who the hell is that?? Vraag ik me af. Het is de beste vriend van mijn broer. Hij blijkt hier te slapen komende week (fijn dat ik dit even wist Karli!). I don’t mind, Sebas is een schat. Maar ik ken hem langer dan vandaag en no way dat hij verantwoordelijk is voor dit blinkend schone huis. Net als ik wil vragen wie dan wel, gaat de bel.

Er staat een meisje voor de deur. Ze heeft een gieter in haar hand en een bos krullen tot haar middel. Haar zwaar opgemaakte ogen kijken me verveeld aan. ‘Jij bent zeker Jill’, zegt ze. ‘Ehhh ja’, stamel ik. ‘En jij bent?’ ‘Heeft hij niets verteld?’, vraagt ze.

Nee. Ik krijg wel ieder detail te horen over zombie films waar ik niets van snap maar als het over zijn vriendinnetje gaat is hij een gesloten boek. Amy*, zo blijkt ze te heten, schudt haar hoofd. ‘Jongens… het zijn net kleuters’, mompelt ze. Zonder verder iets te zeggen loopt ze naar binnen.

‘Wat kom je eigenlijk doen?’, zucht ik. Ze steekt haar hand met de gieter omhoog als antwoord. De planten water geven maak ik er uit op. ‘Ik ben toch thuis? Dit hoef jij toch niet te doen?’, stamel ik terwijl ik enigszin ongemakkelijk door mijn eigen appartement wandel.


Op zich heeft ze trouwens wel een punt…

Ze draait zich om en dan zie ik haar voor het eerst glimlachen. ‘Ja, Karli zei al dat je thuis zou zijn, daarom ben ik er, want hij vertelde dat geen levend wezen het overleeft in jouw huis.’ Nu heeft ze me op de kast. ‘Hállo!’, roep ik terwijl ik naar Sebas wijs die net een zak M&M's opent. ‘Hij is hier anders best vaak and alive and kicking hoor!’. Sebas knikt tevreden en biedt Amy en mij beleefd M&M's aan.
Ik hou me in, het is tenslotte wel de nieuwe vriendin van mijn broer…

Als twee leeuwen die net besloten hebben elkaar niet aan te vallen gaan we uit elkaar. Zij loopt naar het balkon en steekt een sigaret op. Ik heb de behoefte mijn hoofd tegen de muur te knallen en heel veel chocolade te eten. Ik kies voor het laatste. ‘Zelfs deze cactus hier is dood!’, roept Amy vanaf het balkon. Om te voorkomen dat ik haar met cactus en al van het balkom af mieter, stop ik nog een stuk chocolade in mijn mond.


Valt overigens best wel mee die cactus…

Als ze weg is zet ik mijn favoriete film op. Clueless met Alicia Silverstone en daarna voel ik me weer beter. Whatever. Iedereen is goed in waar die in is. Ik zal nooit het ‘altijd perfect opgeruimde-organic & green type’ worden, maar geef mij een half uur en ik scoor in no time de meest awesome dingen in de stad. En dat is ook een gave. Mijn nieuwste vondst is deze Big hair shampoo van Lush. De perfecte shampoo voor meisjes met big hair (and attitudes) zoals Amy en ik. Pluizig en dof haar wordt in no time getransformeerd tot sexy beach hair. Uiteraard hou ik deze beauty tip lekker voor mezelf en voor jullie! Zij zoekt het maar uit met d'r doffe krullen. Cher Horowitz is het ongetwijfeld met mij eens.


Het ziet er raar uit, alsof je zeezout in je haar smeert, maar het werkt dus fantastisch!

* Amy is niet haar echte naam.

Liefs Jill

PS. follow me online!

Facebook
Instagram
Twitter
Blog