Jill is dol op Marokkaanse beautyproducten…

Afgelopen weekend was ik in Marrakech. Een geweldige stad. Zeker voor beauty-addicts als ik, want je struikelt hier over de Argan olieën (fantastisch voor je haar) en rozen tonics (super voor je huid.) En dat alles voor spotprijsjes. Je snapt, ik ging erheen met een eindeloze shoppinglist.

Helaas heb ik op de laatste dag iets verkeerds gegeten, waardoor ik, eenmaal weer thuis, de hele nacht boven de wc heb gehangen (uitgerekend op mijn verjaardag!). Maar goed, die tien zakken gedroogde rozenblaadjes heb ik in de pocket en jarig zijn in je pyjama is ook best leuk.

Mijn eerste idee voor deze blog was dus voornamelijk gericht op beauty. Maar na deze rampzalige avond allereerst een kleine survival gids voor iedereen die graag naar een orïentaals, exotisch land wil reizen.

Een paar basis regels:

    •    Raak geen dieren aan. Ook niet als ze zo schattig zijn als dit lieve katje (en deze slang al helemaal   niet!!!). Je weet niet wat ze met zich mee dragen.


 


  

    •    Overal vind je gezellig kraampjes met soep, couscous en nootjes, maar laat je niet verleiden. Ga liever op zoek naar een echt restaurant, daar is de hygiëne beter.

    •    Eet zo min mogelijk vlees. Je weet niet hoe lang het in de zon heeft gelegen voordat het op je bord komt.

    •    Drink geen kraanwater, koop liever een paar flessen water uit de supermarkt. Je zult jezelf dankbaar zijn later.

Goed, na deze ietwat serieuze intro het leuke gedeelte! Marrakech is namelijk echt een beauty-walhalla. Hieronder mijn favoriete beauty secrets uit het Midden-Oosten.

Argan olie

Ken je Moroccanoil? Hét haarproduct waar ongeveer iedere haarstylist bij zweert. Het transformeert duf haar in no-time tot droomhaar zonder dat het zwaar wordt. Ik kon al lang niet meer zonder. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan (ongeveer 40 euro per flesje…) Argan olie uit Marrakesh werkt exact hetzelfde. En is, omdat het een inheems product is dus veel minder duur! Je kunt het ook gebruiken voor je huid, het trekt heel snel in.

PS Soms wordt er olijfolie aan toegevoegd, dus wel checken of er echt alleen Argan olie in zit.

De Moroccanoil

Rozenolie
Rozenolie is heel goed voor je huid. Het hydrateert van binnenuit en geeft het een hele mooie glow. Vrouwen hier wassen hun huid iedere ochtend en avond met rozentonic. Je kunt rozentonic ook heel makkelijk zelf maken, hierover binnenkort een post op mijn blog.


 

PS: Wist je dat je voor één druppel rozenolie 1000 rozenblaadjes nodig hebt? Geen wonder dat het zo moeilijk te krijgen is. Zelfs in Marrakech, waar beduidend meer rozen groeien, zijn grote liter flessen verdacht: ga liever voor een klein flesje. Dan weet je zeker dat het echt 100 procent natuurlijk is.

Gedroogde rozenblaadjes
Ik blijf nog even hangen bij de rozen. Want gedroogde rozenblaadjes zijn écht een must om mee terug te nemen. Je kunt er van alles mee doen; thee zetten, geurzakjes maken, zelfs je cupcakes kun je er mee versieren.

 

Granaat appel
Granaat appel zit vol met anti-oxidanten. Tip, je kunt het ook als blush gebruiken. Een paar druppeltjes op je wangen, goed uitsmeren et voilá! Een healthy glow.

Oogschaduw
Hoe meer pigment er in je oogschaduw zit, hoe mooier en beter de kleur. M.A.C make up weet hier alles van. Van deze potjes pure pigment zouden zij vast heel blij worden!

Verse muntthee
Verse munt is niet alleen goed voor je bloedsomloop, het werkt ook heel rustgevend en ontspannend.

Natuurlijk wel zonder suiker, wat hier niet altijd even makkelijk was…

Kaneel
Kaneel werkt reinigend. Zeker als je een tijdje ongezond gegeten hebt. Voeg een beetje kaneel toe aan je thee en je zult het verschil merken aan je huid.

Dit was mijn Marrakech avontuur.
Liefs Jill!

PS: Voor meer beauty tips uit Marrakech, check mijn blog.
Ik heb ook instagram en twitter!