How is New York?

Hi girls!

Terwijl ik dit schrijf zit ik in New York! Mijn absolute lievelingsstad. En, om maar even met het bekende cliché te komen, ‘The city that never sleeps’. Met zoveel geweldige winkels die tot super laat open blijven), coole bars & clubs is slapen dan ook het laatste waar ik aan denk.

En dan natuurlijk het eten! Bagels, burgers, donuts, shakes en cupcakes: you name it en ze hebben het hier. En alles in 100 varianten en met duizend opties. Ik ben hier samen met mijn beste vriendin die hier nu woont en ik wil nooit meer weg.


Overal goede coffeebars! <3

De laatste keer dat ik hier was is alweer drie jaar geleden. Als au pair woonde ik hier toen een jaar lang. Ik ben nog nooit zo veel verdwaald geweest in mijn leven als toen. Simpele metroritjes naar Victoria’s Secret, dates met leuke jongens, oppas-afspraken: om de een of andere reden stapte ik altijd in de verkeerde metro om vervolgens in the middle of nowhere aan te komen.

Het leek wel alsnog er een magneet aan me vast zat die me standaard dáárheen bracht waar ik niet moest zijn. En neem van mij aan, in de avond lost zijn in Harlem (de engste buurt in New York!) is niet echt een aanrader. Maar goed, New York zonder metro is als Ben zonder Jerry, niet compleet, dus ik moest er dit keer ook weer aan geloven.

En, tot mijn eigen grote verbazing hoefde ik niet eens op de metro kaart te kijken! Ik stapte in en kwam in een keer daar uit waar ik moest zijn! Ik kon het zelf bijna niet bevatten. Ergens in mijn hoofd heb ik dus toch iets opgeslagen? Want dit keer geen gekke buurten of rare naambordjes buiten New York. Ik wist gewoon waar ik was!

En het klinkt misschien vrij desperate, want hoe moeilijk kan het zijn om de juiste metro te pakken, maar mijn vriendinnen weten wat een big deal dit is voor een oriëntatieanalfabeet als ik! Eigenlijk zou ik hier gewoon heen moeten verhuizen. Dat vindt vriendin M. ook, zij is al goed op weg. Ze heeft een leuke New Yorker ontmoet met een geweldig penthouse en een hond die Shizzle heet. 

En who knows wat er nog allemaal kan gebeuren in 5 dagen, maar ik heb zo’n gevoel dat ik straks gewoon weer in het vliegtuig zit op weg naar huis en zoals altijd hopeloos verdwaal en overal te laat kom. Maar i don’t care, want hallo! Ik weet de weg in New York!

Waarom zou ik het dan niet kunnen in Berlijn? Met deze goede hoop ga ik nu slapen. Het is hier 6 uur tijdsverschil van Nederland en morgen ga ik ontbijten met de beste bagel in town.

Life is sweet!

Volgende week mijn favoriete adresjes in NYC!

 

Liefs Jill

PS. Volg me online op:

Instagram, Facebook, Twitter en mijn blog!