Van superschattige cupcakes tot happy sneeuwpoppen!

Omdat mijn vader uit Wenen komt, wordt Kerst altijd groots gevierd. Sinterklaas met cadeautjes kennen ze daar niet en wordt tot op heden ook niet echt begrepen door mijn vader. Ik zal zijn gezichtsuitdrukking van het moment dat hij van mijn tante een lief bedoelde neon-groene afwasborstel cadeau kreeg, nooit meer vergeten. De hele terugreis in de auto probeerde mijn moeder hem uit te leggen dat het juist daar om gaat: ‘kleine cadeautjes waar niemand iets aan heeft’, en dat die afwasborstel misschien wel bedoeld was als hint…

 

Mijn moeder heeft het een paar jaar geprobeerd. Maar de Sint is er bij ons nooit ingekomen. Kerst is dus een ander verhaal en december is één groot feest. De hele maand neemt mijn vader dingen mee naar huis. Kerstkoekjes, taarten, deze XL kerstboom-koek die je op kunt zetten. Lichtelijk overdreven, vindt mijn moeder, die Sinterklaas stiekem nog steeds veel leuker vindt. Maar ik vind het fantastisch! I love Christmas. De lichtjes, de kerstkransjes en alles eromheen.

 

 

 

Alsnog zijn er genoeg mensen die een enorme hekel hebben aan Kerstmis. Mijn beste vriendin hoort bij die groep. Al die stomme lichtjes en die cadeaustress, het kan voor haar niet snel genoeg voorbij zijn. En ze is niet de enige! Google I hate Christmas en je komt op hele survival sites terecht, met tips hoe je de Kerstdagen het beste kunt vermijden.

 

Ergens kan ik het begrijpen. Zelf heb ik een bloedhekel aan Oud en Nieuw, en mijn eigen verjaardag vieren staat ook niet op nummer één. Maar Kerst is toch echt anders, lieve mensen! Hello, wanneer kun je nou ontbijten met kerstkransjes?

 

Nog niet overtuigd? Ik heb een Kerstmislijst gemaakt. Sweet up your Christmas! Met deze 6 Christmas tips wordt het sowieso super.

 

Bij vriendin L heeft het in elk geval gewerkt. Ze zit nu naast me kerstpudding te eten met een rendier-haarband op haar hoofd. En ook al zegt ze het niet, ik weet dat ze het stiekem harstikke leuk vindt.

 

Christmas tips

* Bak Kerstmis brownie-cupcakes (het recept vind je op mijn blog)! Ze maken je instantly happy. Alleen al vanwegde de combinaitie: brownies en cupcakes! Can it get any better?

 

 

* All in 1-diner: Geen zin om te koken? Dit all-in-one bevat alles wat je nodig hebt voor een kerstdiner (inclusief kalkoen en cranberries!). Ik kan me niet voorstellen dat het lekker is, maar snel is het in elk geval wel.

 

 

*Get gorgeous. Natuurlijk, het gaat om cadeautjes geven aan anderen, maar jezelf trakteren op een lipstick in de perfecte tint rood kan nooit kwaad. Met red lips kan je de wereld aan! Zelfs Kerst. Ps: dit is mijn favoriete rood tint, de nieuwe collectie van Rimmel (ontworpen door Kate Moss). Ben je meer fan van lipbalm? Dan is deze santa-baby van lush je match. Rode lippen, verzorging en heerlijke geur!

 

 

* Frozen: Ga met vriendinnen naar de nieuwe Disney film Frozen. En laat je vooral niets wijsmaken, je bent nooit te oud voor Disney films! helemaal niet als er vrolijke sneeuwmannen als Olaf in zitten!

 

 

*Scoor deze Santa Claus Nutella. Wordt ieder broodje ineens nog lekkerder van!

 

 

*Maak kerstboom-kaas: Deze kerstboom-kaas verkopen ze in Duitse supermarkten. Nog niet gezien in Nederlandse supermarkten, maar als je echt de kerst sfeer in huis wilt hebben snijd je natuurlijk gewoon zélf de vormpjes eruit..