Alles. Is. WEG!

‘Mijn telefoon is gecrasht!’, roep ik hysterisch aan de telefoon. Het is elf uur ‘s avonds en de medewerker van een Duits telecombedrijf neemt gelukkig nog op.

 

Het is kennelijk een internationaal verschijnsel dat dit soort types altijd nerveusmakend rustig blijven terwijl aan de andere kant van de lijn een hele wereld instort.

 

‘Wat bedoel je met gecrasht?’, vraagt hij monotoon. ‘NOU, GEWOON, DAT ALLES WEG IS!’, wil ik roepen. Met het liefst een kanonnade aan scheldwoorden erachteraan, maar ik houd me in. Hij kan er natuurlijk ook niets aan doen dat ik zonodig een update moest downloaden waardoor nu alles weg is. Ik blijf dus maar beleefd.

 

Voor het resultaat had het alleen niets uitgemaakt: ‘Tja, sorry, ik kan je niet helpen. Alles is inderdaad weg’. Dit waren zijn laatste woorden.

 

Het is inmiddels 12 uur ’s nachts. Ik kijk naar een leeg fotoalbum, een blanco contactenlijst en denk aan al mijn verdwenen inspiraties, quotes en ideeën die ik had opgeslagen in mijn notities. Ik voel me leeg.
En vooral stom omdat ik nooit een reserve kopie heb gemaakt.

 

Maar als ik de volgende ochtend wakker word, kan ik niet ontkennen dat ik me eigenlijk ook een beetje opgelucht voel. Bijna anderhalf jaar lang heb ik rondgelopen met een übervolle iPhone. Ik snapte nooit hoe je de foto’s op je computer moest zetten. En ja, ik weet nú hoe kinderlijk simpel het is.

 

Mijn telefoon zat dus zó vol dat ik pas een nieuwe foto kon maken als ik er een verwijderde. En Apps konden pas gedownload worden als ik een paar (100!) mailtjes naar de prullenbak verplaatste. Nu heb ik space!

 

Alles is weg, ik begin in feite gewoon opnieuw! Eigenlijk best wel een goed gevoel. En omdat we nu toch in de gezellige kerstsfeer zitten, leek het me ook een uitstekend moment om alvast mijn goede voornemens te bedenken: 

 

1. Een opgeruimd en organized leven leiden. Dit schrijf ik dus ieder jaar op… Ben benieuwd of het dit jaar wel gaat lukken!

 

2. Shoppen en dan alleen iets kopen als ik het écht leuk vind. Dus geen miskopen meer omdat het in de sale is of omdat een enthousiaste verkoopster zegt het dat het me echt fantátisch staat.

 

3. Mijn broer overhalen om een hond te nemen. Het liefste deze, half Huski, half Pomerian! En ze blijven zo klein… How cute!

 

 

4 Nooit meer van mijn leven nepnagels laten zetten. Seriously! Niet oké voor je nagels… Ik heb maanden met afgestompte nagels moeten leven toen ze eraf gingen.

 

5 Hetzelfde geldt voor haarpunten blonderen: niet doen. Pas na eindeloos veel kappersbezoekjes heb ik mijn eigen haarkleur weer teruggekregen…

 

6 Eindelijk die stapel boeken lezen die al zo gênant lang naast mijn bed ligt…

 

7 Dé perfecte winterjas vinden. En dit moet snel gebeuren, aangezien de gevreesde Berlijnse winter voor de deur staat.

 

5 En last but not least : RESERVEKOPIEËN MAKEN!

 

Fijne feestdagen!

Liefs, 

Jill 

 

Op Instagram, Facebook en Twitter. En check m’n blog!

 

PS: Dit goede voornemenlijstje kun je trouwens ook zelf uitprinten op mijn website.