mét Instagram filters!

Soms weet je: dit is het. This is the ONE.

En dan heb ik het deze keer niet over prinsen op witte paarden. Ik heb het over de nieuwe Olympus Pen camera, want net als bij jongens: 'the right one' vinden is niet makkelijk!

Eerst een beetje achtergrond info om mijn camera zoektocht beter te begrijpen:

Mijn vader is fotograaf. Ik ben opgegroeid met camera's en foto's. Regelmatig is me geprobeerd uit te leggen hoe een digitale camera werkt, maar met weinig resultaat. Ik begrijp die ingewikkelde instellingen nooit, waardoor mijn foto's altijd onscherp en scheef werden.

Vandaar dat ik dus altijd old school fotografeerde. Ik heb schoenendozen vol met foto's van wegwerpcamera's. En ook al zijn wegwerp camera's superspontaan en leuk, het is natuurlijk niet echt ideaal om niet te kunnen zien wát je fotografeert. Bovendien is het ontwikkelen duur.
 

Toen deze Olympus Pen binnenkwam was ik super enthousiast. Ik had er namelijk al veel over gehoord, met name over de coole art-filters die deze camera heeft (denk Instagram effect maar dan meer opties en betere kwaliteit!). En een paar van mijn vrienden vertelden me al dat deze camera zó makkelijk in gebruik is dat zelfs ik er mee over weg kon…

Dus, hier komt 'ie! De grote test.

De camera
Eerste indruk: hij heeft een retro look (like!) en ook een goed formaat, niet te zwaar. Heel erg bag-proof dus!

De Art-filters
Het coolste aan de camera! Je kunt uit twaalf verschillende art-filters kiezen, deze bloem heb ik gefotografeerd met een paar verschillende. Welke is jullie favoriet?

Pop Art Filter

Pale & Light Filter

Soft Focus Filter

Pin Hole Filter

Mijn favoriete filter is de Grainy Film, zie de foto hieronder.

Mix and Match
Voor mijn beauty postings combineer ik vaak drie foto's in één. Zoals bijvoorbeeld hieronder. Normaal doe ik dat op de computer, maar met een paar simpele kliks kan dat dus ook met de Olympus!

Social Media Proof
Nooit meer gedoe met simkaartjes: door de wifi-functie verstuur je de foto's naar je mobiel of computer en post je ze direct online. Hoe cool is dat?!

Resultaat
Is deze camera makkelijk te gebruiken? Ja. Binnen 5 minuten had ik hem geïnstalleerd (is me nog nooit overkomen zo snel!). En ook al heeft de camera superveel mogelijkheden en instellingen: (digital junkies eat your heart out) als je net als ik gewoon een foto wil maken zonder al teveel gedoe, this is your baby!

Liefs,
Jill

Voor meer updates, follow me online!

Instagram
Facebook
Twitter
Blog