Jill’s Beautyplan!

De decembermaanden zijn begonnen. Dat betekent gezelligheid, maar ook stress…Alles moet nog snel even voor het nieuwe jaar geregeld zijn en agenda’s puilen daarom uit. Ook die van mij… 

 

Tijd dus voor een powerboost! Eentje waarmee je de feestdagen stralend en uitgerust tegemoet kunt gaan…

 

 

Klinkt onmogelijk? Dat dacht ik tot gisteren ook. Ik vind december namelijk killing. En ookal roepen tijdschriften al jaren dat yogasessies, massages en andere kom-tot-jezelf cursussen the way to relax zijn: het is niets voor mij. Ik word bloednerveus van yoga-matjes en massages van strangers. Er moet toch een andere manier zijn om een beetje relaxed december in te gaan?

 

En, alsof Santa mijn wish gehoord had; mijn vraag werd beantwoord. Een paar dagen later kreeg ik namelijk een heel erg gelukkigmakend mailtje binnen van een Duits blad. Of ik de ultimate beauty treatment wilde uitproberen. Ehh… Ja, duh! Wie niet?

 

De beautysalon bevindt zich in Berlijn, dus dat kan niet beter. Al bij binnenkomst merk ik dat het er hier anders aantoegaat in december. Geen stress en geen chaos, alleen heerlijk ruikende rozenblaadjes en rustgevende kaarsen. De eigenaresse ziet eruit alsof ze in een Franse film speelt, met chique opgestoken haar en dieprode lippen.

 

Ik mag op een waterbed gaan liggen (beste behandeltafel éver) en dan gaat het beginnen. Twee uur lang wordt mijn huid gepamperd. Het ene maskertje na het andere, peelings, tonics: zelfs ‘thermo-lampen’ om het maskertje beter in te laten werken komen eraan te pas. Ik voel me net J-Lo. Zeker als er dan nog een assistente binnenkomt om mijn nagels te lakken. Langzaam verdwijnen al mijn stressy gedachten en voel ik alles ontspannen. Ik denk aan helemaal niets en als ik wakker word, is mijn huid perzikzacht en zijn mijn nagels shiny & perfect gelakt. Living the dream!

 

Na afloop krijg ik nog een beauty drankje mee, om mijn huid van binnenuit ook nog een extra boost te geven. En een super high tech ‘4D’ scrub: bestaande uit poeder! Het enige wat je er aan moet toevoegen is 1 druppeltje water. Spannend…

 

 

Deze droom-treatment zou ik iedere week wel willen. Dat kan natuurlijk niet, maar het heeft me wel geïnspireerd! Zie hieronder mijn eigen december beauty-plan. Met de goede tips van gisteren en een beetje improvisatie kun je zo’n treatment ook bést in je eigen badkamer creëren! Hoe? Met dit handige stappenplan 🙂 

 

Stap 1
Laat een bad vollopen met warm water (niet té heet) en een lekkere badolie. Oké, het is geen waterbed maar close enough toch?

 

Stap 2
Omring jouw bad met kaarsen. Hoe meer warmte ze afgeven, hoe dichter je bij het ‘thermo-lamp’ effect komt… (en vooral: het staat leuk.)

 

Stap 3
Breng een gezichtsmaskertje aan en sluit je ogen. Get Zen. Probeer je gedachten maar op één ding te focussen: welke kleur nagellak breng je straks aan? En hoeveel laagjes?

 

Stap 4
Het beste is om twee laagjes nagellak aan te brengen. Dan blijft het beter zitten. Ik koos voor rood, past mooi bij de Kerst, maar totally your choice! Probeer alles op een rustgevende manier te doen. Zelfs 10 minuten doen over één nagel is oké! Jouw motto: Kom tot rust, neem de tijd.

 

 

 

 

Stap 5
Loop nu net zo ontspannen en rustig als bij stap 4 naar de bank, installeer jezelf met een film waarbij je niet hoeft na te denken (Tip, Clueless! Met de altijd perfecte Cher Horowitz, gespeeld door Alicia Silverstone) en ontspan. Buiten is het koud en loopt iedereen te stressen. Jij zit heerlijk op de bank!

 

Succes!

 

 

 

 

 

volg me online op Instagram, Twitter en Facebook!