Lees meer…

Morgen is het Valentijnsdag! Mijn vriendinnen zijn, als het gaat om deze dag van de liefde, grofweg te verdelen in twee groepen. De ene helft verheugt zich erop (uiteraard hebben zij ook lieve vriendjes die schattige briefjes en cadeautjes achterlaten), de andere helft behoort tot de anti-groep die fel tegen Valentijnsdag is. Commercieel en kitsch, is hun argument. En als je er echt over na gaat denken is het best wel te begrijpen natuurlijk. Want waarom zou je ‘ineens op Valentijnsdag’ vertellen hoe leuk en bijzonder je voor elkaar bent? Stelletjes negeren dit statement en gaan die dag romantisch uit eten, singles zoals ik proosten met nog een wijntje en hemelen elkaar op met spreuken als ‘who needs men anyway…???’ Onafhankelijk en sterk gaan we naar huis, om dan vervolgens stiekem tóch even langs de brievenbus te lopen en die te checken op anonieme liefdesbrieven. You never know, right…

Officieel behoor ik dus tot de anti-groep, maar, ik beken, deep down vind ik Valentijnsdag eigenlijk best oké. De hartjes, de liefde, al het roze. What's not to love about it? Wie wordt er niet gelukkig van cherry chocolate-hartjes, bonbons en I love you smsjes? (Check mijn blog by the way voor dit recept hieronder, ze zijn delicious!)

Dit is de link naar het recept.

 

Ik besluit mijn beste vriendin J, die momenteel in Barcelona woont en ook single is, te skypen voor een beetje bevestiging. Ze neemt op, met haar kat op schoot. Virtueel bied ik haar een hartjes-bonbon aan en zij me een glutenvrije-whatever-brownie. Ze heeft een nieuwe lifestyle ontdekt en hij is green & übergezond. Karel, de kat, moet er ook aan geloven. Hij eet nog alleen maar ‘organic’ en ziet er een stuk ‘stralender’ uit, vindt ze.

Maar het blijkt niet alleen haar lifestyle te zijn die een verandering heeft ondergaan. Spaanse jongens hebben haar hart veroverd, en met name ene Juan… ‘Single zijn sucks!’, roept ze verliefd in haar computer. Ze is dolgelukkig met haar nieuwe Spaanse lover. Naast gitaarspelen schrijft hij ook liedjes ‘over mij!’ giert ze.

Allright. J is dus overgestapt naar de andere groep. Ineens voel ik me een beetje hopeloos met mijn ‘I love valentine vibe’ alsof je net hebt aangekondigd for real verliefd te zijn op Jake Gyllenhaal, en alleen nog op een liefdesovertuiging van zijn kant wacht. Ain’t gonna happen. Net als die love letters en andere valentijncadeautjes.

Dus, zoals een single vriendin hoort te doen haal ik nonchalant mijn schouders op. ‘Valentijnsdag is niets voor mij’, zeg ik cool. Het is eigenlijk een beleefdheidsvorm als je erover nadenkt. Vriendin J is verliefd en happy, en als een schip vast op koers varen haar single vriendinnen verder, klaar om haar uit het water te vissen als het mis gaat. En vooral op Valentijnsdag is de anti-reactie eigenlijk een soort reddingsboei. Die zegt: ‘we zijn er voor je girl, mocht het fout aflopen met je Spaanse vlam daar in Barca, welkom terug bij ons, happy singles!’

Happy Valentines day!

XX Jill

PS follow me online!

Facebook

Instagram

Twitter

Blog

Webshop