Stel je voor: een jongen stapt op een meisje af en vraagt: ‘Heb je ooit een olifant tussen de oren gekust’ om vervolgens zijn broekzakken naar buiten te trekken. Jongens en openingszinnen: twee puzzelstukjes die niet in elkaar passen. Het is is net een frietje mayonaise versierd met een discodip bedoelt voor je soft ijsje. Ook geen goede combi. Maar waarom wordt een meisje veel vaker belaagd door foute openingszinnen, dan dat je iemand een frietje mayo disco dip ziet eten?

Ik vind het echt niet leuk om afgewezen te worden. En volgens mij zijn alle jongens het wat dat betreft met me eens. Toon je een beetje interesse in iemand, krijg je een gemene opmerking terug.

Hoewel ik ze zelden tot nooit gebruik, snap ik heel goed dat sommige jongens gewoon een doorsnee openingszin gebruiken. Als je niet echt je best doet, heb je eigenlijk ook niet echt verloren. Het is hetzelfde als dat je voetbalt tegen iemand en dat je opzettelijk slecht speelt. Als je dan met 4-2 verliest kan je na afloop zeggen, ja ik deed niet echt mijn best. Zo is het ook met openingszinnen.

Als het mislukt zegt dat eigenlijk niet zoveel over jouw versierkunsten. Het lag aan de openingszin en
niet aan jezelf. Een openingszin is eigenlijk een soort schild om je ego te beschermen.

Stel je nou de volgende situatie voor: (ik citeer CG! Blogger Femke in haar blog ‘foute openingszinnen’):

Hij: Ik schrijf een telefoonboek, mag ik je telefoonnummer?
Zij: Je staat er zeker zelf ook in, in de rubriek Hopeloze Losers

Als mij dit zou overkomen, zou ik denken ‘ze kent me nog niet eens en ze noemt me een loser… dit meisje heeft nul komma nul klasse’. En dan voel ik me ook niet beledigd. Dan denkt zij misschien wel 1-0, maar dit is echter geen rap battle. Het is eigenlijk 0-1 voor mij, omdat ik het probeerde!!! En dan zou ik lekker zeggen: ‘volgens mij heb je nog niet eens een telefoonnummer, want ik kan me niet voorstellen dat iemand JOU zou willen bellen….’

Ik snap echt wel dat meisjes graag zien dat een man wat beter zijn best doet. En dat doen wij ook echt wel voor een leuk meisje. Maar totdat ik weet of je ook echt leuk bent, zal je het moeten doen met een simpele oneliner zoals’ ‘Hey, ik zag je staan en ik moest gewoon even hallo komen zeggen!!’

Xander