Wie zijn die beroemde bovenburen van Kim?

Ochtendje pasta & wijn
Ik heb de smaak te pakken! Ik ga naar het MAD museum (museum of art & design). Een heel modern gebouw met verschillende tentoonstellingen. Favoriet is de tentoonstelling van miniaturen, maar ik bezoek ze allemaal. Ik heb nog niet ontbeten, dus druk ik in de lift op het knopje naar verdieping negen, waar het restaurant zit. De liftdeur gaat open en ik sta in m’n eentje in een überchique restaurant. Ze spelen er live muziek en schenken wijn in hele grote glazen. Ik schrik, want ik had meer een soort cafetaria verwacht. Door het grote raam kijk je uit over Central Parc. Daar ga ik dan maar gewoon even van genieten. Dus ik ga zitten en neem pasta en rosé als ontbijt. Ach, het is New York en ik doe dit maar één keer. De pasta is duur, maar heerlijk. Ach, morgen zit ik weer bij de McDonalds.

Eventjes niet alleen

Vandaag sleur ik een vriend van mij uit Nederland mee om me te vergezellen. Hij verblijft in New York bij zijn familie. We kopen een chocoladecakeje bij Eataly, winkelen wat en slenteren dan door naar Greenwich Village, waar we ons opnieuw rond eten aan de lunch. Als we weg willen gaan stoot de ober (per ongeluk) een fles water over me heen. Gelukkig is het 35 graden, dus het droogt snel op.

’s Avonds gaan we naar de bioscoop. We bestellen beide frisdrank in ‘klein formaat’. “Oh, an american small huh?”, zegt de jongen achter de balie lachend. We krijgen bekers nog groter dan onze grote bekers in Nederland. Ik kan ‘m niet eens normaal vasthouden.

Ik wil heel graag een keer bowlen in New York, dus na de bios gaan we naar de Bowlmor Lanes. We bestellen wat drankjes is de luxe bar met neonlichten en tv-schermen en maken ons dan klaar voor de strijd. Bij onze bowlingbaan krijgen we opnieuw een menukaart. Terwijl ik alles aan het lezen ben komt de vrouw naast ons naar me toe “Whatever you do, don’t take the pizza, it’s horrible.” Oké, geen pizza dus. We bestellen een schaal nachos en gaan dan aan de slag. Ahum.. ik ben het geloof ik verleerd. Na een paar uur spelen heb ik één keer gewonnen.

Beroemde buren
Ik ontmoet bijzondere mensen deze week. De imam (spiritueel leider) van de grootste moskee in New York, die ik heb benaderd voor wat interviews, nodigt mij uit bij 92Y, een Joods cultureel centrum. Ik ga, maar weet eigenlijk niet wat me te wachten staat. Als ik aankom merk ik dat er best belangrijke mensen zijn, dus ik voel me wel een beetje ongemakkelijk. Ik ontmoet de joodse rabbijn Schneider, die samen aan projecten werkt met de rapper/producer Russell Simmons. Ik krijg een folder mee, die ik aan Brad laat zien als ik thuiskom. Er staat een foto van rabbijn Schneider en Simmons op. Brad kijkt verrast: “Oh ja, dat is toch die rapper? Ja joh, die woont hierboven”.