Van The Chelsea Market tot The City University of New York

Studeren in New York
Vandaag had ik een afspraak met iemand van The City University of New York (CUNY) om over mijn Master te praten. Hopelijk rond volgend jaar mijn studie Arabische Taal & Cultuur af en kan ik daarna mijn Master ‘Middle Eastern Studies’ in New York doen.

Ik word geholpen door een hele lieve vrouw, die me zowat alles over de opleiding vertelt. Ik ben helemaal overtuigd. Wat ik nu moet uitzoeken is of er studiebeurzen zijn, want 14.000 dollar alleen al aan collegegeld kan ik met mijn bijbaantje niet betalen. Ik zit in de Starbucks om er over na te denken.

Hoe ga ik ooit zoveel geld bij elkaar krijgen? Rijke ouders heb ik niet. En dan nog iets: ik zit hier nu twee weken en ik heb al heimwee!! Hoe moet dat dan twee jaar lang??!! Een moeilijke keus die wel heel erg van belang is. Hier moet ik heel goed over nadenken.

The Chelsea Market
Later op de dag ga ik naar de Chelsea Market. Dit is een soort ‘indoor’ markt met heel veel verschillende winkeltjes. Het leukste vind ik Eleni’s, waar ze hele mooie cupcakes en koekjes maken. Bij Sarabeth’s Bakery koop ik een ‘chocolate cherry cake’ voor bij de koffie, want vanmiddag ontmoet ik Yona Backer, een Nederlandse vriendin van Brad die een kunstgalerie heeft in New York.

Voor ik weg ga neem ik bij The Fat Witch Bakery een “Caramel Witchino”: een drankje gemaakt van echte karamelsnoepjes. Erg lekker, maar ik heb het gevoel dat ik een heel blok ‘fudge’ wegdrink. Meer dan de helft krijg ik dan ook niet op.

Verdwaald
Op weg naar Yona neem ik de verkeerde metro en raak ik verdwaald. Ik raak aan de praat met Felipe ‘from Mexico’, die ook een andere metro moet hebben en er niets van begrijpt. We zitten bijna in Brooklyn en moeten weer ‘uptown’ naar Manhattan. Één probleem, de metro’s rijden niet ‘uptown’!!!

Hoe moet ik dan in hemelsnaam terug? Ik probeer rustig te blijven, maar eigenlijk raak ik wel een beetje in paniek. Felipe vraagt aan een schoonmaker wat we moeten doen. ‘Twee haltes verder naar beneden reizen en dan weer de metro omhoog nemen’ is zijn antwoord. Dat hebben we dan ook gedaan. Thank you Felipe from Mexico!

Inspiration
Ik ben nog net op tijd en ontmoet Yona. Yona organiseert aankomende week een ‘Paladar’: een etentje bereidt door een chef in een privéruimte. Ik heb aangeboden om te komen helpen, dus ik ben ook aanwezig. We praten even, maar omdat ze erg druk is, ga ik met Brad naar een bar.

Yona komt later met nog wat kennissen. Zij hadden allemaal hetzelfde advies voor mij: “never let money stop you” en “show yourself”. Erg inspirerend wat voor mentaliteit mensen hier hebben. Ik heb het gevoel dat vandaag een hele succesvolle dag is geweest. Ik heb met een hoop inspirerende mensen gepraat die me allemaal goed advies hebben gegeven, zodat ik weer weet waar ik voor kwam: mijn dromen waarmaken!

Liefs,
Kim