Frankee heeft het zwaar in de supermarkt.

“Ik voel dat ze me belachelijk maakt!” zeg ik tegen een vriendin. “Waarom nu weer?” Ze kijkt me aan met een blik alsof ze weet dat ik totale onzin ga zeggen.

“Vorige week lachte de cassière in de supermarkt me uit omdat ik K3 chips kocht. Vandaag keek ze me aan en zei ze: “Alweer!”. Ze zei het op zo’n toon van “Ik heb je wel door! Jij kleine vreetschuur!”.

Ik wist niet dat het mogelijk was om driedubbel beledigd te zijn, totdat ik het zelf ervoer: ten eerste lachte ze me eerder al uit om het feit dat ik K3 chips kocht. Misschien zijn ze wel voor mijn nichtje of voor iemand anders… Zij hoeft niet te weten dat ik ze in mijn eentje op eet. Ten tweede, als je merkt dat een twintig-plusser bijna elke dag K3 chips koopt, hou je die informatie voor jezelf. Ik hoef niet herinnerd te worden aan hoe slecht mijn voedselkeuzes af en toe zijn. Ten derde: die blik die ze mij gaf, raakte mijn ziel. Ik haat haar vanaf nu voor altijd. En door haar ben ik nu ook gestopt met het eten van K3 chips. Ze heeft het voor me verpest. Beter verpest niemand de truffelkruidnoten voor mij, anders word ik echt heel pissed!

Over truffelkruidnoten gesproken: ben jij zo iemand die helemaal laaiend en geïrriteerd de winkel doorloopt als je in september de eerste pepernoten spot? Nou, ik ben dus het tegenovergestelde. Ik loop linea recta naar de truffelkruidnoten! Sinterklaas slaat me elk jaar over, op zijn cadeaus hoef ik niet te wachten. Daarom trakteer ik mezelf wel op die truffelnoten. Oh en voor het geval dat: mocht Bolletje heel toevallig op mijn blog terecht komen, ik sta open voor een sponsordeal!

Ik ben de enige ex-student van ROC Amsterdam die zijn diploma kreeg van de kantinejuffrouw, aangezien de kantine mijn favoriete ‘lokaal’ was tijdens mijn studie. Ook sta ik bekend als iemand die kan eten voor zijn leven. Mijn vrienden noemden me vroeger ‘de prullenbak’, omdat ik alles van ieders bord af at. Cupcakes zijn nergens veilig: ik pak ze en ik eet ze op voordat je het door hebt. Avondje onbeperkt sushi eten, is voor mij hetzelfde als een reisje naar Euro Disney. Magisch! En dan zijn er ook de producten die ik in fases eet. Mijn M&M’s fase is nog steeds on hold maar die komt wel weer terug. De K3 chips fase is dus verpest door de caissière maar, geloof me, ze smaken lekkerder dan dat ze eruit zien. Nu zijn het truffelnoten die mijn inner vreetzak bevredigen, maar als Sint het land verlaat moet ik weer iets nieuws zoeken.

Dus, kassa-mevrouw van de Dirk van de Broek, je mag me uitlachen wat je wil, maar zolang ik mijn broeken nog aan kan en ik geen boeddha buik hoef te verbloemen, blijf ik vreten wat ik wil. Ik blijf terugkomen, maar als het moment komt dat je een opmerking gaat maken over mijn truffelkruidnoten of over hoeveel calorieën ik eet, dan kan trek ik hoogstpersoonlijk een zak open en gooi ik de inhoud naar je toe.

Frankee

http://twitter.com/FrankEElicious

Fotografie: TheFashionTourist.com