Marije biecht op: ze heeft extreem koopgedrag!

Schaamte, daar hebben we allemaal wel eens last van. Ik ga het nu niet hebben over al mijn gênante ongelukjes in mijn leven, want dat is een hele waslijst. Maar ik ga het hebben over mijn koopgedrag.

Ja, dames, daar kunnen we allemaal wel wat van! Bij de een wat uitzonderlijker dan bij de ander. En in mijn geval neemt het een wat ernstigere vorm aan.

Ik ga het gewoon eerlijk opbiechten; Ik koop alles, zolang het me past en tot er ‘geen saldo’ op het pinapparaatje staat. En vandaar mijn schaamtegevoel.

Vooral omdat ik altijd de befaamde ‘excusen’ ga bedenken, waarom ik het zou moeten kopen. Zo heb ik eens een enorme zwarte poncho gekocht, omdat ik anders niks had om aan te trekken als er opeens een begrafenis op het programma stond.

Ook heb ik een panter bondjas, voor het ‘divafeestje’ dat overigens ooit nog moet komen. En laat ik het erop houden dat ik een wijde truien en broeken collectie heb, want stel dat ik plotseling zwanger wordt?

Nu heeft dit enige nadelen voor mij, zo raakt mijn portemonneetje steeds sneller leeg. En heb ik het geld er niet voor als ik écht iets zie wat ik nodig heb. Geen aanrader dus!

Toch zul je versteld staan van de positieve gevolgen dat het met zich meebrengt. Ik heb een unieke kledingkast dat niet vol hangt met de nodige basics. Ook heb ik altijd wat om aan te trekken als er spontaan carnaval of een bruiloft uitbreekt. En kun je voor de verkleedpartijtjes bij mij aankloppen!

Ohoh! Nu begin ik alweer excuusjes te bedenken..

Liefs,

Marije