Hoe kijken boys naar meisjes van een paar jaar jonger? En hoe belangrijk is leeftijd? Xander geeft antwoord!

Een tijd terug stelde Nathalie mij een vraag die ik in dit blog ga beantwoorden.

Nathalie zei dat veel meisjes een jongen zoeken van één of twee jaar ouder en ze vroeg zich af hoe jongens kijken naar meisjes van één of twee jaar jonger. Ik zal je vertellen hoe ik er tegenaan kijk Nathalie.

Ik snap dat je een jongen van een of twee jaar ouder zoekt. Meisjes worden sneller volwassen dan jongens, dus jongens van jouw leeftijd vind je vast ‘kinderachtig’. Maar wat je moet weten is dat die ‘oudere jongens’ ook kinderachtig zijn in de ogen van de meisjes van hun leeftijd. Dus stel nou jij bent veertien, dan vindt je een jongen van zestien met een scooter heel erg stoer en ‘volwassen’. Maar een meisje van zestien zal diezelfde jongen misschien ‘kinderachtig’ vinden en kijkt naar een jongen van achttien met een auto.

Wat ik eigenlijk probeer te zeggen, is dat leeftijd niet belangrijk is. Het gaat er om hoe volwassen je bent. Dus wat je zelf al zei verschilt het per jongen. Als je een jongen tegenkomt die zich erg volwassen gedraagt voor zijn leeftijd, dan zal hij niet zo gauw kijken naar een meisje van twee jaar jonger. Maar zie je een jongen die dat niet is, dan zal het voor hem geen probleem zijn.

Maar hoe volwassen je ook bent, natuurlijk zal je nooit een meisje van zestien zien met een vriend van dertig. Ik vind dat het leeftijdsverschil even groot mag zijn als de leeftijd van een meisje gedeeld door drie. Dus als jij achttien bent, zou je een vriend van ongeveer eenentwintig kunnen hebben. Maar dat is mijn persoonlijke mening!

Ik hoop dat ik je vraag hiermee heb beantwoord Nathalie!

Xander

Foto: tannergregory.blogspot.com