Ying ging met haar klas een weekendje naar Londen!

Na maanden wachten, was het eindelijk zover: ik ging met mijn Visual Arts-klas naar Londen! Visual Arts is eigenlijk een combinatie van tekenen, handarbeid en textiel. We maken minstens 14 kunstwerken in twee jaar tijd en schrijven daarnaast veel onderzoeken over verschillende kunstenaars.

Eenmaal in Londen aangekomen, gaan we eerst nog ‘even’ met de bus, trein en tram om vervolgens naar het hotel te wandelen met onze koffers.

Het zal waarschijnlijk wel een grappig gezicht zijn: net een schoolreisje zoals op de basisschool. Tijdens de wandeling spotten we gelijk veel Britse telefooncellen en de tekst ‘Look Right’ op de weg, het verkeer is hier natuurlijk anders.

De trip was vooral bedoeld om verschillende musea te bezoeken en informatie te verzamelen over verschillende kunstenaars. Die informatie laten we later terugkomen in onze portfolio’s. Zo zijn we naar het Tate Modern en Tate Brittain geweest: twee gigantische galerijen met zowel moderne als klassieke kunst. Daarna gingen we naar de Royal Academy of Arts waar de expositie “Bronze” vertoond werd.

Als toefje op de taart gingen we naar de Saatchi Gallery waar Karl Lagerfelds “Little Black Jacket – Chanel Exhibition” werd tentoongesteld. De designer stelt hiermee het onderwerp recyclen aan de kaak. Ook erg leuk: ik kreeg drie posters mee naar huis! 🙂

We gingen natuurlijk niet alleen maar naar galerijen toe, er was gelukkig ook genoeg tijd om te shoppen! In Londen vind je een gigantische Victoria’s Secret-winkel, ongeveer elke dame in Londen liep met het felroze tasje rond. Andere leuke winkels in Londen die je in Nederland niet hebt, zijn Forever 21 enUrban Outfitters, hier heb ik natuurlijk ook even een bezoekje aan gebracht. Het weekend sloten we af met een diner in een echte Engelse Pub.

London, you have been good to me!

Liefs,

Ying