Trends komen en gaan, maar met de ‘preppy look’ is dit anders!

De ‘preppy look’ oftewel de ‘kakker look’ is iets wat elk jaar wel weer terug komt. Het is nog nooit weg geweest. Komend seizoen geven we weer iets meer aandacht aan deze look. De preppy van komend seizoen is kak meets brutaal. We gaan dus op een andere toer. Er mag meer en het is iets gewaagder. Het perfecte voorbeeld van een preppy looked celeb is Leighton Meesters in de serie Gossip Girl, beter bekend als Blair Waldorf.

Maar wat verstaan we nou onder de preppy look? Welke items horen bij deze look? Dat zijn onder andere broques, loafers, bretonse strepen, peter pan kraagjes, bootschoentjes, blazers en polo’s.

Veel high fashion kleding merken hebben wel een aantal preppy look items in hun collecties. Als je goed zoekt vind je wel het juiste item. Maar heb je geen zin om moeite te doen voor een item? Neem dan een bezoekje aan de Tommy Hilfiger winkel, want als er één merk is, wat op en top preppy is, is het Tommy Hilfiger wel!

Deze look kwam ook op de catwalk weer terug. Onder andere Dsquared2, Isabel Marant en Paul Smith lieten een aantal mooie stukken zien. Mijn favoriete catwalk look is deze look van Dsquared2 . De perfecte witte blouse, het omgeknooptje vestje en dan de verassende touch van het hoedje.

Mijn perfecte preppy look? Ik zou voor een paar loafers, overknees, taille rokje, blouse met peterpan kraagje en een cute haarbandje gaan.
Wat vind jij van de preppy look?

Lots of love,
Lisanne

Bron foto’s: www.vogue.com/ unknown