Lobke heeft een tip voor beginnende fotografen: zorg dat je je portfolio bij de hand hebt.

Pas geleden kreeg ik een pakketje bezorgd. Een lijstje met één van mijn eerste foto’s erin. Dat was waar ook! Omdat een van deze foto’s genomineerd was voor de WNF Photo Award had hij een jaartje opgehangen in het Museon in Den Haag. Met deze foto begon het allemaal.

Het afgelopen jaar is ook ontzettend snel voorbij gegaan en ik heb zo veel nieuwe dingen geleerd. Onderstaande foto is mijn favoriet op dit moment. Deze staat ook vooraan in mijn portfolioboek, die ik naar elke opdracht meeneem en ook telkens update met nieuwe foto’s.

Als beginnende fotografe is het handig dat je je portfolio altijd bij de hand hebt. Laat het zien aan je vrienden en familie, dat is de eerste stap bij het krijgen van een naam. Zo krijg je je eerste mond-tot-mondreclame en je maakt dan meteen een professionele indruk. En daarbij weet je nooit wie je tegenkomt. Heel handig als je een potentieel model spot op straat. Ik kocht mijn portfolio boek bij de Noordsupplies webshop.

Verder heb ik nog twee nieuwe inspirerende fotografie- en modeboeken gekocht in Frankrijk.

Links zie je Fashion Now van Edited by Terry Jones. Dit is een boek waarin de belangrijkste designers van nu staan beschreven. Met hele mooie modefoto’s en inspirerende quotes.

Rechts zie je Polaroids van Helmut Newton. Hij is een van de meest inspirerende fotografen uit de geschiedenis die veel barrières doorbrak.

Gelukkig zijn de boeken ook gewoon te bestellen via internet en hoef je daarvoor niet helemaal naar Frankrijk te reizen ;).

Fijn weekend!

Liefs,
Lobke