Is het jouw droom om fotografe te worden? Lobke heeft een aantal handige fotografietips voor je!

Hi girls!

Ik heb twee drukke weken achter de rug!

Laten we beginnen bij het Another Portrait Book van Jefferson Hack, gekregen van de lieve Sint! ?Het is echt een mooi, inspirerend boek! Veel beroemdheden zijn geportretteerd in verschillende stijlen.

Fotografie: Bol.com

Binnenkort ga ik samenwerken met nieuwe modellenbureaus. Ik heb al een shoot voor Elite op de planning staan! Daar begint mijn kerstvakantie mee. Ik heb wat leuks om naar uit te kijken en dat geeft me genoeg motivatie om nog even de laatste proefwerken van 2012 te maken. Wat gaat de tijd toch snel in het examenjaar…

Eén van de foto’s die ik afgelopen twee weken maakte:

MUA: kim theylaert
Hair: Kristina Dimitrova

Verder werd me afgelopen week gevraagd welke studiolampen je het best kunt aanschaffen als een beginnend fotografe. ?Mij werd aangeraden om te beginnen met een goede basisset. Beter kwaliteit dan kwantiteit! Later kun je de set altijd nog uitbreiden. Ik koos voor een set van het merk Falcon Eyes die ik kocht via Bonjourfoto.nl??.

Wat is een goede basisset??
Een normale basisset bestaat meestal uit twee studioflitsers op statieven met daarbij twee softboxen of twee flitsparaplu’s. ?Vergeet niet een triggerset erbij te kopen, als deze niet al bij de set is inbegrepen. Met een triggerset wordt er een verbinding gemaakt tussen je lamp en je camera.??

Waarmee kun je je set uitbreiden? ?
Ik raad een beautydish aan! ?Deze kun je weer uitbreiden met een Honeycomb Grid.? Met de Grid kun je het licht beter richten. ?Er bestaan ook Grids voor op je softboxen!

Welke lampenkop geeft het mooiste effect??
Dat is lastig te zeggen. Het is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik gebruik de lampenkoppen afwisselend, ik stem het licht af in de sfeer waarin ik wil fotograferen. ??Zodra je de set in huis hebt, kun je gaan experimenteren met de positie van de lampen.

?De laatste tip: maak tijdens het fotograferen vooraf een foto van de positie van je lampen. Dat is handig wanneer je weer hetzelfde lichteffect wil gebruiken!

Liefs,

Lobke